портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА разом із центральними органами влади шукає вирішення проблеми щодо забезпечення українського мовлення на прифронтові та окуповані території

Опубліковано 02 квітня 2021 року, 14:01

Донецька обласна державна адміністрація передала до Офісу Президента та Національної комісії з регулювання у сфері зв'язку та  інформатизації свої пропозиції щодо  забезпечення українського мовлення на прифронтові та окуповані території.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив після  комітетських слухань Верховної Ради на відповідну тему.

Під час слухань очільник області стисло розповів про нинішній стан інформаційного поля Донеччини. Він констатував, що усі 7 телевеж області, включно зі збудованою у 2018 році вежею у Гірнику, повноцінно не забезпечують усю область так, як це здатна робити Донецька телевежа, яка перебуває під контролем окупантів.

«Нинішніх зусиль з підсилення сигналу українських мовників та блокування сигналу мовників окупантів не достатньо, потрібна ще більша допомога від держави: встановити додаткові вишки, збільшити потужність блокувальної апаратури, надати преференції місцевим каналам при отриманні ліцензій тощо. Усі свої пропозиції Донецька обласна державна адміністрація передала до Офісу Президента та Національної комісії з регулювання у сфері зв'язку та  інформатизації.  Впевнений, що разом із центральними органами влади знайдемо вирішення цієї проблеми», -  зазначив Павло Кириленко.