портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Двоє представників Донеччини — серед переможців фінального етапу ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Опубліковано 15 вересня 2020 року, 10:50 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Імена двох представників Донеччини названі серед переможців ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Переможці — 27 учнів та 9 студентів зі всієї України — визначені відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 10 вересня 2020 року № 1123.

І місце здобула Анна Рищенко, учениця 8 класу Краматорської української гімназії Краматорської міської ради (учитель Савчук Ірина Григорівна), ІІІ місце - Білоус Поліна, студентка ІІІ курсу Бахмутського індустріального технікуму Державного вищого навчального закладу «Донецький національний технічний університет» (викладач Чеботарьова Наталія Іванівна).

Такий високий результат наша учнівська та студентська молодь здобула за останні 5 років уперше. Згідно з умовами Конкурсу, переможцями можуть стати небагато учасників. Та під силу це зробити тим, хто не тільки знає українську мову, але любить і плекає її, не цурається в повсякденному спілкуванні. До того ж успіх гарантований за системної підготовки під керівництвом учителів та викладачів.

Нагадаємо, що ІV (підсумковий) етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбувся ще 29 лютого 2020 року, але, зважаючи на епідеміологічну ситуацію щодо COVID-19, журі змогло перевірити роботи тільки наприкінці серпня.