портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Енергетики повернули електропостачання у всі населені пункти Донецької області, знеструмлені через негоду

Опубліковано 11 червня 2021 року, 13:51

Енергетики за минулу добу повернули електропостачання у шість населених пунктів Донецької області, які були знеструмлені через негоду. 

  За тиждень ДТЕК Донецькі електромережі відновив роботу 121 лінії електропередач, 1 151 трансформаторної підстанції. Фахівці компанії продовжують посилене чергування, щоб попередити пов'язані з негодою відключення і ліквідувати можливі аварії.

«За останню добу ми повернули світло в 6 населених пунктів. Всього ж за тиждень негоди відновили енергопостачання 97 населених пунктів області. А це понад 80 тис наших клієнтів. Щодня в аварійно-відновлювальних роботах були задіяні понад 90 ремонтних бригад», — розповів генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

Негода в Донецькій області з невеликими перервами тривала два тижні та торкнулася практично всіх районів області.

Насамперед енергетики відновлювали роботу високовольтних ліній, що живлять основну частину клієнтів. У пріоритеті були медичні установи та опорні пункти для лікування хворих на COVID-19, об'єкти, що забезпечують життєдіяльність міст і селищ. Проведення аварійно-відновлювальних робіт ускладнювалося практично щоденними грозами та зливами.

Найбільше населених пунктів постраждало в Волноваському, Бахмутському, Маріупольському районах. Складні погодні умови призвели до аварійних ситуацій на електрообладнанні, обривів ліній електропередач через падіння дерев і, як наслідок, знеструмлення великої кількості клієнтів. В Покровську довелося відновлювати роботу двох основних ліній і п'яти високовольтних кабельних ліній, що живлять всю центральну частину міста і приватний сектор. У Краматорську і Краматорському районі роботи по відновленню енергопостачання були ускладнені градом.

Найбільш значні опади випали в Маріуполі 8 червня. За повідомленням місцевих синоптиків їх денна кількість перевищила місячну норму і стала рекордною за 30 років. Через критичне підтоплення місцевості для запобігання пошкодження обладнання довелося відключити підстанцію «Порт-35 кВ». Її робота була відновлена після профілактики та просушування обладнання тепловими гарматами.


За матеріалами відділу з комунікацій ДТЕК Донецькі електромережі