портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фахівцям КП «Компанія «Вода Донбасу» не вдалося виконати ремонт на водоводі «Горлівка – Торецьк» через обстріли

Опубліковано 08 січня 2021 року, 18:54

Фахівцям КП «Компанія «Вода Донбасу» не вдалося виконати ремонтні роботи на водоводі «Горлівка – Торецьк» внаслідок того, що  двічі було порушено режим «тиші» (в тому числі із застосуванням гранатомету) з боку російсько-окупаційних військ.

Сьогодні,  8 січня,  о 10:05  співробітники КП «Компанія «Вода Донбасу» у супроводі піротехнічного розрахунку ДСНС України, представників ОБСЄ та СЦКК приступили до обстеження ділянки водогону «Горлівка-Торецьк» за межами смт Південне Торецької міської ради.  До робіт було залучено 31 особа та 8 одиниць техніки, з них від ДСНС 5 осіб  та 2 одиниці техніки.

Але бригаді Часовярського РВУ не вдалося обстежити водогін у повному обсязі та виконати ремонтні роботи на водоводі «Горлівка – Торецьк» внаслідок обстрілів.

Близько 11.00 з боку російсько-окупаційних військ було відкрито провокативний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у напрямку робочої бригади, яка здійснювала ремонтні роботи по відновленню водопостачання на ділянці водогону «Горлівка – Торецьк».

Сторонами були вжиті заходи щодо дотримання режиму тиші. О 12.00 відновлювальні роботи продовжились. Однак, не зважаючи на домовленості, близько 14.00 противник знову відкрив провокативний вогонь зі стрілецької зброї. Роботи було негайно припинено,   робочу бригаду та офіцерів УС СЦКК виведено з зони робіт.

Нагадаємо, що для організації  виконання ремонтних робіт у районі населеного пункту Південне через СММ ОБСЄ було отримано письмові гарантії безпеки з боку російсько-окупаційних військ. З боку ЗС України надані аналогічні гарантії для проведення "дзеркальних" робіт щодо відновлення водогону у бік Горлівки на тимчасово окуповану територію.

Наразі Спільним центром контролю та координації питань припинення вогню ведуться перемови щодо отримання гарантій безпеки на 09 січня 2021 року.

З 4 січня внаслідок поривів на водогоні діаметром 900 мм припинено централізоване водопостачання населення м. Торецьк та 4 населених пунктів Торецької міської ради (усього 37 923 особи).