портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фото громадської активістки з Маріуполя перемогло на всеукраїнському конкурсі

Опубліковано 24 вересня 2019 року, 10:04 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Києві, у фойє станції метро “Золоті ворота” відкрили виставку переможців всеукраїнського фотоконкурсу, присвячену подоланню стереотипів стосовно жінок і їх можливостей в українському суспільстві.

Фотоконкурс організований за підтримки Програми U-LEAD з Європою.

“У кожного з нас є свої переконання та бачення, які визначають чоловіка чи жінку, що повинен робити чоловік, а що жінка. Чи не краще зосередитися на тому, що найкраще визначає кожного з нас, незалежно від статі, як ми долучаємося до створення кращого світу, в якому рівні права і можливості, доступ до будь-яких благ є для всіх, незалежно від того чоловік ви чи жінка”, - сказала на відкритті виставки керівниця відділу секторальних реформ Програми U-LEAD з Європою Аня Фішер.

Вона зазначила, що говорити про роль жінки важливо, бо жінки відіграють велику роль в становленні своїх громад. Оскільки в Україні відбувається децентралізація, і багато повноважень передається на місця, то врахування інтересів жінок, залучення їх до процесів ухвалення рішень на місцях стає дуже важливим.

На виставці представлено кілька десятків світлин, де зображені жінки-мешканки громад, які щодня виконують важливу працю, працюють на виробництвах, охороняють громадський порядок та ліквідують наслідки стихії, обробляють сотні гектарів землі, займаються благоустроєм, громадською діяльністю, спортом тощо.

Головна мета фотоконкурсу та виставки - зруйнувати стереотипи про жінку, підкреслити її досягнення та змусити людей зрозуміти, що гендерна рівність є одним з фундаментальних принципів прав людини.

На відкритті виставки відзначили нагородами переможців. Так, перше місце посіла світлина фотографа Ігоря Протченка “Тендітна ззовні — сильна всередині”. На ній зображено мешканку Зеленопідської громади Дарину, яка попри юний вік вже веде активну громадську діяльність, є переможницею міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Друге місце, за рішенням журі, отримала робота Ігоря Небави “Невловима пташка” про тренерку футбольної команди Аліну, яка є активною учасницею спортивних змагань і призеркою чемпіонатів. На третьому місці - робота фотографа Тетяни Петрушкіної “Жінки до політики”. На світлині зображено громадську активістку з Маріуполя Лідію Муглі.

Всеукраїнський конкурс “Руйнуючи стереотипи: сильні жінки моєї громади” пройшов з 21 травня по 18 червня. Загалом журі отримало понад 700 світлин з усіх регіонів України.

Конкурс організований за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами.