портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську пройшов Форум Миру та Безпеки #Мирополіс

Опубліковано 24 вересня 2019 року, 11:47 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

21 вересня на честь Міжнародного дня миру в Святогірську Донецької області відбувся Форум Миру та Безпеки #Мирополіс. На панельних дискусія говорили про захист прав і свобод людини, молодіжне лідерство, взаємоповагу та соціальну згуртованість.

Модератором дискусії та ведучою однієї з надихаючих зустрічей для молоді стала Марія Єфросініна, Почесний посол Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.  Програма форуму була розділена на 4 компоненти.

У рамках мистецького компоненту учасники мали можливість спробувати себе в стріт-арті, професійному фотографуванні, дізнались про мистецтво мирних акцій та переглянули найкращу світову соціальну рекламу від МолоДія. У рамках комунікаційного компоненту учасники розробляли інформаційні кампанії для соціальних змін, вивчали дієві рецепти від Молодіжної ліги майбутніх поліцейських та амбасадорів миру, роздумували над роллю медіа освіти, грали в "Медіацію" та "Гру сталих престолів". Науковий компонент був наповнений майстер-класами щодо створення своєї організації, обміном досвідом успішного старт-апу, лабораторіями з усунення стереотипів, толерантності, 3-d друком і комп'ютерним програмуванням. Під час спортивної сесії учасники мали змогу пограти в спортивні ігри і квест, організовані Junior Z.

Форум відбувся в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, UN Women Ukraine, #UNFPAUKraine та Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), завдяки підтримці й тісній співпраці з Донецькою обласною державною адміністрацією.