портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Герой України Віктор Смирнов отримав квартиру в Слов’янську

Опубліковано 19 вересня 2019 року, 17:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні керівник Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко вручив ключі від трикімнатної квартири у Слов’янську Заслуженому майстру спорту, Герою України Віктору Смирнову. Кошти на неї виділили з обласного та місцевого бюджетів. Востаннє видатні спортсмени Донеччини отримували квартири у 2012-му році.

«Це перша квартира, куплена у цьому році, але не остання. Плануємо до кінця 2019-го придбати ще п'ять - у Торецьку, Бахмуті, Дружківці, Краматорську і Покровському районі. Дякую усім, хто підтримав ініціативу Донецької облдержадміністрації із забезпечення житлом видатних спортсменів області», - наголосив Павло Кириленко.

Нагадаємо, Віктор Смирнов родом з Донецька. Неодноразовий переможець та призер чемпіонатів і Кубків України, багаторазовий чемпіон світу та Європи, рекордсмен світу та Європи, п’ятиразовий переможець, срібний та бронзовий призер ХІІ Паралімпійських ігор 2004 р. у Афінах; триразовий бронзовий призер ХІІІ Паралімпійських ігор 2008 р. у Пекіні; переможець, срібний та бронзовий призер XIV літних Паралімпійських ігор 2012 р. у Лондоні; срібний призер XV літних Паралімпійських ігор 2016 р. у Ріо-де-Жанейро; переможець та бронзовий призер чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з вадами зору, розумово-фізичного розвитку та ураженням опорно-рухового апарату (09-15.09.2019, м. Лондон, Великобританія); почесний громадянин міста Слов'янська (2005).

Крім Золотої Зірки Героя України, яка була йому вручена у 2004 році, Віктор Смирнов має орден «За заслуги» ІІІ ступеня та є повним кавалером ордена «За мужність».