портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА роз’яснив причину різкого зростання кількості хворих на СOVID-19 у статистиці за добу

Опубліковано 06 жовтня 2020 року, 18:47

Приріст кількості захворілих на СOVID-19 на Донеччині  у статистиці за добу пов’язаний  з тим, що наразі лабораторії суттєво пришвидшили тестування та усувають чергу зі зразків, які були зібрані впродовж останніх днів.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську 6 жовтня.

Йдеться про те, що зараз вдалося суттєво пришвидшити тестування у лабораторіях, які діють у Донецькій області.  

«Черга складала близько 3 тисяч осіб. Зараз задача максимум -  до кінця тижня зменшити чергу, звести її, щоб черговість у нас була не  більше доби», - сказав Павло Кириленко.

Він пояснив, що вказана, наприклад,  у статистиці за 3 жовтня кількість захворілих, яка складала понад 300 осіб,  -  це не особи, які були виявлені за добу, а були додані до статистики ті особи, зразки яких до того перебували в черзі. 

Очільник області підкреслив, що облдержадміністрація робить все можливе, щоб Донеччина могла протистояти коронавірусній хворобі. Також Павло Кириленко вкотре закликав мешканців області не нехтувати засобами індивідуального захисту.