портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Гуманітарна допомога з Китаю прибула на Донеччину

Опубліковано 25 березня 2020 року, 15:13 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про це під час голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко щоденного брифінгу повідомив. Донецька область отримала 5000 швидких тест-систем, 18 лабораторних тестів (на 96 досліджень кожен), 900 респіраторів, 430 медичних захисних халатів. 

«Донецькою облдержадміністрацією здійснено розподіл гуманітарної допомоги. 800 респіраторів передано Національній поліції, 10 – Донецькому обласному Центру профілактики і боротьби зі СНІДом, 90 респіраторів залишили в резерві. Халати будуть безпосередньо передані до медичних установ. 400 халатів отримає обласний центр медичної допомоги, 10 - Центр профілактики і боротьби зі СНІДом, 20 - Донецький обласний лабораторний центр. Швидкі тест-системи будуть передані до інфекційних лікарень області. Крім цього від Одеської облдержадміністрації незабаром надійде 3200 респіраторів», - наголосив Павло Кириленко. 

Також він зазначив, що у разі потреби Донецька ОДА готова забезпечити харчування військовослужбовців ЗСУ. За словами Павла Кириленка наразі такої потреби немає, військовослужбовці забезпечуються харчуванням у штатному режимі і дане доручення є превентивною мірою – на випадок, якщо ситуація погіршиться. 

Павло Кириленко підкреслив, що всі гуманітарні організації у прифронтовій зоні працюють у штатному режимі. Міжнародна організація Червоного Хреста виконує свою місію з доставки продуктових пакетів, гігієнічних наборів у прифронтові села та планує роздати 1500 таких наборів до кінця цього тижня.