портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 13 січня 2020 року

Опубліковано 14 січня 2020 року, 14:13 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: На митниці запрацювали всі сканери – це сприятиме викоріненню корупції
«Автоматичне сканування без участі співробітників це суттєве скорочення часу на перевірку вантажу, а також крок до викорінення корупції», – підкреслив Олексій Гончарук та додав, що ефективна й безперебійна робота сканерів на митниці означатиме збільшення надходжень до держбюджету.

Українська делегація зустрілася з новою Єврокомісаркою з питань енергетики
Олексій Оржель подякував Кадрі Сімсон за підтримку у тристоронніх газових переговорах. Адже транзит газу через територію України став запорукою енергетичної стабільності як нашої держави, так і ЄС.

У рамках десятої Асамблеї IRENA українська делегація обговорила питання співпраці у сфері відновлюваної енергетики
Делегація України на чолі з Міністром енергетики та захисту довкілля Олексієм Оржелем зустрілася з генеральним директором IRENA Франческо Ла Камера. Під час зустрічі обговорили співпрацю в рамках Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA), підтримку з боку IRENA змін до законодавства щодо розвитку відновлюваної енергетики в Україні.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко перебуває з візитом у Республіці Сінгапур
У рамках візиту Вадим Пристайко проведе конференцію послів України у державах Південно-Східної Азії.

Законопроект про обіг с/г земель захищає національні інтереси України
Законопроектом враховані всі зауваження учасників ринку та громадянського суспільства. Під час доопрацювання законопроекту були враховані інтереси українських громадян та інтереси національної безпеки України, тому його можна вважати перемогою суспільного діалогу і громадянського консенсусу.

Держгеокадастр розширює доступ до даних про координати поворотних точок меж земельних ділянок
На початку року Держгеокадастр відкрив новий функціонал у межах стратегії «Кадастр 2.0. Прозорість, доступність, інновації». У такий спосіб, сертифікованим інженерам-землевпорядникам було надано доступ до даних про координати поворотних точок меж земельних ділянок.

Вперше координацію з надання допомоги звільненим з полону взяв на себе орган виконавчої влади, – Мінветеранів
Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України ініціювало взяти на себе роль координатора між профільними відомствами, які мають надавати допомогу та супровід тим, кого незаконно позбавили особистої свободи на території РФ та тимчасово окупованих районах Донецької, Луганської областей та АР Крим й м. Севастополь.

Розпочалися перші у цьому році консультації зі створення проектів перспективних планів областей
13 січня у Києві проходять перші в цьому році консультації зі створення проектів перспективних планів областей. Сьогодні у Мінрегіоні за участі представників ОДА, місцевого самоврядування та народних депутатів обговорюють майбутні конфігурації громад Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Популяризація науки та розвиток культури інновацій серед школярів і студентів – МОН та INSCIENCE підписали Меморандум про співпрацю
МОН та громадська організація INSCIENCE спільно працюватимуть над популяризацією науки в Україні, насамперед серед школярів. Відповідний Меморандум підписали Міністр освіти і науки Ганна Новосад і голова ГО Олена Скирта 13 січня 2020 року.

Найбільшу кількість видавців зареєстровано у Харківській, Дніпропетровській областях та Києві, – Держкомтелерадіо
Протягом 2019 року Держкомтелерадіо продовжував надавати адміністративну послугу із внесення суб’єктів господарювання до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції.