портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 14 квітня 2020 року

Опубліковано 15 квітня 2020 року, 09:30 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні
«Вдячний Франції за допомогу у поверненні громадян України. Також сподіваюсь, що Франція не буде вживати якихось заходів до українців, які не зможуть залишити країну з об’єктивних причин», – сказав Денис Шмигаль. Крім того, сторони домовились про співпрацю за двома великими стратегічними напрямами. Це великі інфраструктурні проекти та проекти з відновлення Донбасу. Зокрема, йдеться про будівництво заводу з очищення води в Маріуполі.

Дмитро Кулеба обговорив з Петером Сіярто питання протидії пандемії COVID-19 та економічну співпрацю
Глави МЗС обговорили питання протидії COVID-19, актуальні потреби систем охорони здоров’я двох країн, обмінялися даними щодо динаміки поширення вірусу в Україні та Угорщині, а також поінформували один одного про заходи українського та угорського урядів задля стримання пандемії.

Мінсоцполітики: Хто отримає одноразову грошову допомогу у сумі 1000 гривень
Постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 р. № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» передбачено виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення.

Сергій Бессараб провів онлайн конференцію із Громадською радою Мінветеранів
«З перших днів на посаді Міністра, роботу з громадським ветеранським  сектором, поставив у пріоритет. Оперативний штаб при Мінветранів створений для координації дій в боротьбі з коронавірусом сформовано із представників громадських організацій і сьогоднішня онлайн зустріч із представниками Громадської ради продовження цієї роботи», – зазначив  Сергій Бессараб.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадків COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків.

Медикам Дніпропетровщини передали 30 тис. експрес-тестів на коронавірус
«Дякуємо компаніям, які із першого дня боротьби з коронавірусом взялися допомагати області. Тільки спільними зусиллями зможемо зупинити пандемію», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Уряд виділив додаткові кошти на ліквідацію пожежі в зоні відчуження та наслідків надзвичайних ситуацій
Зокрема, ухвалено розпорядження про виділення 100 млн грн Міністерству внутрішніх справ, які будуть направлені Державній службі з надзвичайних ситуацій для здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Укрпошта готова працевлаштувати щонайменше 3000 українців, – Владислав Криклій
«Навіть в умовах протидії поширення вірусу, що вплинули на якісь і звичний спосіб життя – ми все одно рухаємося далі і намагаємося подбати про тих, хто цього потребує найбільше. 3000 вакансій в Укрпошті та близько 150 тисяч робочих місць завдяки реалізації програми «Велике будівництво» – це тільки початок. Країна не зупиняється», – заявив Міністр інфраструктури.

На Рівненщині відновлюють дороги до опорних шкіл
На Рівненщині цьогоріч ремонт доріг триває за принципом маршрутизації. У пріоритеті – дороги, які пролягають до важливих соціальних об’єктів, зокрема опорних шкіл чи лікарень.

Денис Малюська: СЕТАМ відкрив інформацію про учасників та переможців торгів арештованим майном
«Високий запит громадськості та ЗМІ на прозорість та відкритість державних аукціонів зумовили прийняття нами такого рішення. Разом з держпідприємством «СЕТАМ» ми відкрили інформацію про учасників та переможців електронних торгів арештованим майном», – зазначив Міністр.

Офіс протидії рейдерству відновлює колегіальний розгляд скарг у сфері державної реєстрації
«Захист прав і інтересів законних власників майна та бізнесу – був і залишається одним із ключових пріоритетів держави. Навіть в умовах карантинних обмежень ми маємо тримати руку на пульсі ситуації із рейдерством у державних реєстрах. Офіс протидії рейдерству повинен працювати на повну потужність задля ефективного захисту майнових прав громадян і суб’єктів господарювання», – наголошує Ольга Оніщук, заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації.

Руслан Гурак: Дистанційне навчання – це виклик для української освіти під час пандемії
Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак презентував освітню політику Служби під час загальнонаціонального карантину на антикризовому національному онлайн-ЕдКемп 2020 – Тримай п'ять, освіто! У ході онлайн-спілкування Руслан Гурак приділив велику увагу питанню дистанційного навчання, оскільки його організація стала справжнім викликом для української освіти.

25-та Українська антарктична експедиція вирушила з Чилі до Антарктиди
Команда 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) успішно завершила двотижневу обсервацію в Чилі та вирушила до Антарктиди. Їхній від'їзд на судні «Бетанзос» відбувся о 05:45 (за київським часом) сьогодні, 14 квітня 2020 року, з порту Пунта-Аренас.

Портал «Велика українська енциклопедія» оновлюється науковими статтями з медицини
Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» звернулася до всіх фахівців медичного профілю з проханням надати статті з актуальних проблем життєвих викликів (напрям «Медицина») для оприлюднення на порталі «Великої української енциклопедії».

Бюджет Міністерства молоді та спорту на 2020 рік затверджено в розмірі 2,6 млрд грн
«Всім тренерам та спортсменам заробітні плати будуть виплачуватися і ми продовжуємо підготовку до Олімпіади, Паралімпіади й всіх інших ігор. А після закінчення карантину будуть переглянуті бюджетні видатки та дофінансовано основні напрямки Міністерства», – зазначив Вадим Гутцайт.

Протягом березня рибоохоронними патрулями зафіксовано порушень на понад 2,3 млн грн збитків, – Держрибагентство
Держрибагентством підбито підсумки рибоохоронної діяльності за березень 2020 року. Територіальними рибоохоронними патрулями здійснено 1 093 рейди. В результаті проведених заходів виявлено 3 688 порушень. Із них третина (35%) є грубими (1 274).