портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 3 березня 2020 року

Опубліковано 04 березня 2020 року, 14:21 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд передав рекордний 431 державний об'єкт на приватизацію та 4 великі об'єкти
«За 6 місяців своєї роботи ми передали 961 об'єкт на приватизацію. Для порівняння з 2008 по 2018 рік передано всього 93 об’єкти. Підприємства, які роками генерували проблеми та збитки, отримають нового ефективного власника, нові робочі місця», – коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Уряд скасував монополію на виробництво солі в Україні – ДП «Артемсіль» приватизують
«Ми ставимо крапку в цій історії – “Артемсіль” буде приватизована на чесному та прозорому аукціоні», – коментує рішення Уряду Олексій Гончарук.

Уряд передав на приватизацію Державну продовольчо-зернову корпорацію
«Завдяки приватизації підприємство зможе модернізувати свої потужності, створити нові робочі місця та сплачувати більше податків до державного бюджету України», – коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Уряд спростив умови для ліцензування приватних дитсадків
«Мета Уряду – розширити мережу закладів дошкільної освіти. Ми надаємо можливість фізичним особам-підприємцям, які самостійно проводять освітню діяльність – легалізуватися, як офіційні заклади. Це спрощує процедуру відкриття садків, що розширить їх мережу та підвищить доступ до дошкільної освіти для дітей по всій країні», – сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Уряд зробив ще один крок до запровадження в Україні електронних лікарняних, – Юлія Соколовська
За словами очільниці відомства, прийняттям відповідного рішення Уряд фактично знищить корупційні та шахрайські схеми, через які лікарняний можна було купити.

Уряд посилює фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю
«Це рішення Уряду забезпечить ефективну фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю за рахунок бюджетних коштів», – наголосила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

У 2020 році більше 330 тис. сімей при народженні дитини отримають «пакунок малюка», – Юлія Соколовська
За словами Юлії Соколовської, Мінсоцполітики розробило новий механізм фінансування одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» за рахунок Держбюджету-2020 та передбачило на цю програму 1,6 млрд грн.

Мінветеранів отримало можливість сплачувати роботу професійних тренерів, які готують учасників Ігор Нескорених
«Ми отримали можливість сплачувати послуги тренерів та фахівців з медичного, психологічного забезпечення, які працюють із нашими Нескореними. Це дуже важливий елемент, який дає нам можливість змінювати підхід до формування тренерського складу», ‒ зазначила Оксана Коляда.

Уряд запровадив пілотний проект «Розвиток соціальних послуг»
Проект є важливою ініціативою, як для впровадження Закону України «Про соціальні послуги», так у контексті реформи системи інституційного догляду та виховання дітей, адже саме надання необхідних соціальних послуг дітям та сім’ям з дітьми є запорукою виховання дитини у сімейному колі та альтернативою їх влаштування до інтернатних закладів. Також проект сприятиме деінституціалізації осіб з інвалідністю.

Олексій Гончарук: Уряд поновлює будівництво запорізького мосту
Для фінансування будівництва мосту Урядом була прийнята окрема постанова, що дозволила виділити додаткове фінансування поза Державним дорожнім фондом.

З 1 червня оформити посвідчення особи моряка можна через центри надання адміністративних послуг, – Владислав Криклій
Зокрема, оформити посвідчення особи моряка буде можна через ЦНАП. Також Мінінфраструктури запроваджує прозорий механізм з оформлення посвідчення особи моряка через сервісні центри морського та річкового транспорту.

Для забезпечення належного габаритно-вагового контролю буде залучено додатково 200 інспекторів Укртрансбезпеки
Міністр інфраструктури Владислав Криклій підкреслив, що контроль за перевантаженими фурами на автошляхах стане ефективнішим – 200 інспекторів Укртрансбезпеки будуть залучені за рахунок реорганізації територіальних відділень. У подальших планах Міністерства – максимальне впровадження електронних сервісів, які мінімізують людський фактор під час здійснення перевірок.

Мінінфраструктури планує цьогоріч збільшити до 45% частку лоукостів на авіаційному ринку України
Пріоритетними завданнями Міністерства є підвищення доступності авіаподорожей для українців, збільшення пасажиропотоків через аеропорти України та розвиток регіональних летовищ.

В Україні зареєстрований випадок захворювання на COVID-19, – МОЗ

Хворий госпіталізований 29 лютого. Дослідження референс-лабораторії Центру громадського здоров’я показали позитивний результат вчора ввечері. Усі контактні особи знаходяться під наглядом лікарів-епідеміологів. Зразки відправлені до ВООЗ.

В Україні вперше відбудеться регіональний симпозіум з питань лікування туберкульозу
Під час симпозіуму будуть розглядати досягнення та складнощі у лікуванні туберкульозу у країнах Східної Європи та Центральної Азії. Делегації з дев’яти країн обговорюватимуть передові практики та заходи для забезпечення пацієнтам доступу до оптимальних варіантів лікування у майбутньому.

Дмитро Кулеба: Євроінтеграція сприяє залученню інвестицій в Україну, а «промисловий безвіз» – розвитку нашої промисловості
«Рух України до ЄС незворотний. Бо вибір був зроблений народом України, а не тим чи іншим політиком чи політичною силою. Не підтримувати євроінтеграцію – це йти проти волі народу України. Якщо подивитися на опитування, старі і нові, кількість людей, які підтримують європейську інтеграцію, стабільно зростає», – зауважив Віце-прем’єр-міністр.

Молоді вчителі зі стажем до 10 років отримають виплату в 21 тис. грн – Уряд спрямував кошти на місця
«Сьогодні молоді вчителі – одна з найменш фінансово захищених категорій педагогів. З низьким стажем вони отримують майже мінімальну заробітну плату – це неприпустимо. Ця виплата наприкінці року допоможе бодай трохи вирівняти ситуацію та підтримати молодих учителів», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

МОН: Вартість контрактного навчання має відповідати фактичним витратам університету
«Впровадження мінімальної ціни на контракт дозволить зробити плату за навчання відповідно до реальних витрат університету на підготовку студента та дозволить забезпечити якісне навчання для кожного студента», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Спрощено умови для роботи та відкриття дитсадків, – постанова Уряду
«Доступ кожної дитини до якісної дошкільної освіти – один із наших пріоритетів, тому ми продовжуємо надавати дошкіллю нові можливості. Зміни, ухвалені сьогодні, дозволять розширювати мережу дитячих садочків та підвищувати доступ до дошкільної освіти», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Кабмін прийняв рішення, яке може стати інструментом захисту права та свободи релігійної громади ПЦУ в Криму
Члени Уряду підтримали розроблену Мінветеранів постанову Верховної Ради України щодо питань захисту права на свободу світогляду та віросповідання вірян Кримської єпархії Української православної церкви (ПЦУ) та збереження приміщень Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги.

Оцінка впливу на довкілля в лісовому господарстві відповідатиме міжнародним стандартам
Міністерство енергетики та захисту довкілля України затвердило нормативно-методичний документ «Методичні рекомендації з розробки звіту з оцінки впливу на довкілля в галузі лісового господарства» з метою задати стандарт якості у процедурі оцінки впливу на довкілля (ОВД).

Міністерства оборони України та Фінляндії розширюють співпрацю з протидії гібридним загрозам
У рамках робочого візиту делегації Міноборони України до Фінляндської Республіки, відбулися переговори заступника Міністра оборони України Аліни Фролової з помічником Генерального секретаря Комітету з питань безпеки при Міністерстві оборони Фінляндії Крістіаном Перхеентупа.