портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 5 березня 2020 року

Опубліковано 06 березня 2020 року, 16:05 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

На нас чекає багато роботи, ми маємо швидко увійти у темп, – Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на першому засіданні Уряду
«Перед нами серйозні виклики – економічні, соціальні, політичні. Ми свідомі, що вирішення задач буде нелегким. Тому на наступне, чергове засідання Кабміну, ми вже сьогодні готуємо ті рішення, які відображають озвучені мною вчора в Парламенті тези – від впровадження реформ до готовності країни можливого спалаху коронавірусу», – заявив Прем’єр-міністр.

Уряд продовжить конструктивну співпрацю з МВФ, – Прем’єр-міністр Денис Шмигаль
«Зміна Уряду означає, що ми хочемо ще більш якісних та швидких реформ в Україні. Уряд продовжить зважену фіскальну політику та конструктивну співпрацю з Міжнародним валютним фондом й іншими кредиторами України. Досягнення довгострокового добробуту громадян України та стале економічне зростання – це наша спільна мета», – зазначив Прем’єр-міністр України.

У Нових Санжарах завершилась обсервація евакуйованих із Китаю людей
У Нових Санжарах завершено 14-денний період обсервації людей, які повернулися з Китаю 20 лютого. Евакуйовані 45 українців та 27 іноземних громадян є здоровими, коронавірусної інфекції у них немає.

Із 6 березня планується ввести обмежувальні протиепідемічні заходи в Чернівецькій області
Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Чернівцях визнала реєстрацію випадку COVID-19 локальною надзвичайною ситуацією на регіональному рівні.

Подолання перешкод у лікуванні туберкульозу: від стратегії до дій
5 березня стартував перший в Україні регіональний симпозіум із лікування туберкульозу «Подолання перешкод у лікуванні туберкульозу: від стратегії до дій». Подія відбулася завдяки організації «Лікарі без кордонів»/Médecins Sans Frontières (MSF), спільно із Міністерством охорони здоров’я України та Центром громадського здоров’я України.

Україна має здобути статус річкової держави, – Владислав Криклій
«Україна у світі відома як морська держава, але, на жаль, мало хто знає про унікальний транзитно-логістичний потенціал її річок. Тому Україна має здобути статус річкової держави, доєднавши його статусу морської держави», – заявив Міністр інфраструктури.

Україна підвищила рівень ефективності в організації державної системи контролю за безпекою польотів, – Владислав Криклій
«За попередніми результатами Координаційної місії Міжнародної організації цивільної авіації з валідації Україна підвищила рівень ефективності в організації державної системи контролю за безпекою польотів та управління цією системою», – заявив Міністр інфраструктури України.

Дозвіл АМКУ на концесію порту Херсон засвідчує готовність Української держави до заходу стратегічних інвесторів, – Владислав Криклій
«Дозвіл АМКУ на концесію порту Херсон засвідчує готовність української держави до заходу стратегічних інвесторів. У випадку з кейсом «Рисоіл-Херсон» нам вдалося продемонструвати, що проект концесії був підготовлений відповідно до найкращих міжнародних практик державно-приватного партнерства, а конкурс проведений чесно та прозоро», – заявив Міністр інфраструктури України.

За три роки прикордонники отримають 20 сучасних патрульних кораблів. Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Францією
За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, посилення системи морської охорони та захисту кордонів – це вже другий надзвичайно важливий, після авіації МВС, за масштабом українсько-французький проект.

Валерія Коломієць: У Фермерському реєстрі вже зареєстровано 235 осіб
213 фермерів отримали безоплатну правову допомогу під час мобільних та дистанційних виїздів у межах проекту Світового банку «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство». Адвокати системи БПД надали допомогу 12 аграріям, –повідомила заступник Міністра юстиції.