портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 13 листопада 2018 року

Опубліковано 13 листопада 2018 року, 17:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Ранкове зведення на 07:00 13 листопада 2018 року

Упродовж минулої доби, 12 листопада, ситуація в районі проведення операції була цілком контрольованою Об'єднаними силами.

Російські окупанти 9 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Двічі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Противник вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та мінометів.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Золоте, Троїцьке, Верхньоторецьке, Красногорівка, Степне, Березове та Водяне,

Вогневі нальоти, із застосуванням мінометів калібру 82 мм, окупанти здійснили по опорних пунктах наших військ поблизу Троїцького та хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку.

В ході бойових дій один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав легке поранення.

Від початку доби ворог вогневої активності не проявляв.

За даними розвідки, протягом 12 листопада, одного з окупантів було знищено, ще двох - поранено.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

У Києві відбулось засідання Ради регіонального розвитку

12 листопада в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка відбулось засідання Ради регіонального розвитку за участі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністрів, голів обласних держадміністрацій, мерів міст, керівників районів та об'єднаних територіальних громад. Основною темою стало питання децентралізації як принципу розбудови міцної заможної держави.

За словами Петра Порошенка, ця зустріч - не паркетна. Вона - для обговорення найкращих практик та напрацювання подальших дій. Президент України наголосив, що в центрі будь-якої реформи, проекту чи дії має бути людина. А тому окремо озвучив свою вимогу до Уряду удосконалити й розширити програму надання субсидій, збільшити кошти на її фінансування. Усі, хто реально потребує субсидій, мають бути ними забезпечені. Президент зазначив: якщо в бюджеті на наступний рік це не буде враховано, він його не підпише.

Стосовно децентралізації, Гарант наголосив, що процес добровільного створення об'єднаних територіальних громад має бути завершений у 2019 році. Громади мають отримати ресурси й можливості для свого розвитку і відповідальність перед людьми.

Глава держави позитивно оцінив розбудову та розвиток інфраструктури, у тому числі й на Донеччині, зазначивши, що це - одна із складових нашої спільної перемоги над агресором.

"Ми не дамо розколоти країну ні ззовні, ні зсередини. Будемо її захищати", - зазначив Петро Порошенко.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Делегація ПРООН спільно з міжнародними партнерами, Halo-Ukraine, FSD та DDG презентували програму діяльності щодо розмінування області

12 листопада відбулась зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза з делегацією ПРООН спільно з міжнародними партнерами, Halo-Ukraine, FSD та DDG. Приводом для неї стала актуальна проблема для Донецької області, яка стосується розмінування територій поблизу населених пунктів. На заході відбулась презентація програми діяльності партнерів та ПРООН у зв’язку із перспективними змінами законодавства України у сфері протимінної діяльності, а також розглянули питання та спостереження від облдержадміністрації щодо виконуваної роботи з розмінування території у регіоні.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зауважив, що область завжди готова до співпраці, а також подякував за те, що міжнародні організації прагнуть допомогти їй у такий скрутний час.

«Доки територія області не розмінована, немає можливості впроваджувати у ній інші проекти. Неможливо відновлювати інфраструктуру. Розмінування займає дуже багато часу. Тому дякуємо вам за працю, яку ви виконуєте на території Донецької області, аби зробити її більш безпечною для населення. Сподіваюся, що наша співпраця і надалі буде плідною», – зауважив Ігор Стокоз.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

 

У Донецькій області тимчасово змінено графік руху приміських та пасажирських поїздів

Тимчасово змінено графік руху приміських та пасажирських поїздів в зв'язку з ремонтом парної колії перегону Мовне-Гаврилівка в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба регіональної філії "Донецька залізниця".

"По парній колії перегону Мовне-Гаврилівка виробничим персоналом структурного підрозділу" Слов'янська дистанція колії "регіональної філії" Донецька залізниця ", згідно з планом виконання ремонтно-колійних робіт у 2018 році, виконується середній ремонт колії. Середній ремонт парній колії Мовне-Гаврилівка триватиме до 14 листопада ", - йдеться в повідомленні.

Ремонтні роботи проводяться в період часу з 7.00 до 19.00. Під час виконання середнього ремонту шляху рух поїздів здійснюється по непарному шляху перегону Мовне-Гаврилівка. У зв'язку з цим було змінено графік руху приміських поїздів і пасажирських поїздів. Варіантним графіком закладені запізнення наступних поїздів:

№7032 сполученням Лиман-Лозова - 10 хв;

№ 6252 сполученням Лозова - Слов'янськ - 10 хв;

№ 6256 сполученням Краматорськ-Лозова - 30 хв;

№92 сполученням Костянтинівка-Одеса - 5 хв;

№712 Інтерсіті + сполученням Костянтинівка-Київ - 3 хв;

№6292 сполученням Краматорськ-Лозова - 10 хв;

№6006 сполученням Слов'янськ - Гаврилівка - 10 хв;

№6007 сполученням Гаврилівка - Слов'янськ - 5 хв.

За матеріалами сайту «Остров»

Перший сніг в Маріуполі: як справляються комунальні підприємства?

Перший листопадовий сніг в Маріуполі змусив комунальні підприємства міста приступити до боротьби з опадами і ожеледдю раніше настання «календарної зими».

Директор підприємства «Маріупольавтодор» Дмитро Чучмай розповів, що на вулиці міста вийшли чотири одиниці спеціальної техніки.

«У Кальміуському і Лівобережному районах, за який «Автодор» відповідає, задіяні чотири розкидають пісок машини з протиожеледною сумішшю. Крім того, виділено вісім чоловік для того, щоб очистити і посипати піском зупинкові павільйони».

Нагадаємо, що раніше директор «Маріупольдора» запевняв, що очищення і посипання основних доріг, вулиць та проїздів в разі випадання опадів планується виконувати за чотири години.

«Зеленбуд», в свою чергу, почав роботу ще вночі - було задіяно п'ять машин і один навантажувач.

«Вночі працювали п'ять автомобілів і один навантажувач - здійснювали, зокрема, тільки аварійні виїзди. Сьогодні вранці на лінії по Центральному і Приморському районах працюють сім машин», - зазначив начальник КП «Зеленбуд» Олександр Шульга.

За його словами, підприємство обробляє тільки підйоми, так як снігу трохи і чистити його практично не потрібно.

За матеріалами сайту mrpl.city

Цілодобова подача води в Слов'янську на Артема і Лісовий запущена, але деякі будинки без води

Починаючи з 5 листопада, «Славміськводоканал» в тестовому режимі запустив цілодобову подачу води в мікрорайони Артема і Лісовий, - повідомляє сайт Славдело.

Однак водопостачання багатоквартирних будинків, які знаходяться у верхній частині Артема, як і раніше здійснюється з перервами - вдень і вночі воду на кілька годин відключають.

Генеральний директор КП «Славгорводоканал» Олег Кретович пояснив, що відбувається це з двох причин. По-перше, обсягу води, який постачають фільтрувальна станція і ВНС №4, для повноцінного водопостачання зазначених мікрорайонів все ще недостатньо - незважаючи на введення в експлуатацію додаткового фільтра на фільтрувальної. По-друге, на фільтрувальної станції відсутня необхідна насосне обладнання, яке забезпечило б можливість каскадної регулювання подачі води. Підготовка до його монтажу в даний момент ведеться. У свою чергу, на ВНС №4 необхідна установка обладнання, яке дозволило б плавно регулювати роботу насосів. Дане питання розглядається в контексті можливої модернізації станції.

А крім того, збої в водопостачанні можуть відбуватися через аварійних ситуацій, які іноді трапляються на водоводах, що забезпечують подачу води на фільтрувальну станцію і ВНС №4 - Маяцкого і четвертого. Якщо на якомусь із них трапляється порив, подачу води доводиться перекривати, що, відповідно, призводить до зупинки роботи всієї станції.

За матеріалами сайту SLAVGOROD

 

Україна скликає позачергове засідання мінської переговорної групи через «вибори» на окупованому Донбасі

В ОБСЄ уже підтвердили готовність провести позачергове засідання в рамках мінських переговорів.

Через фейкові «вибори», які на окупованому Донбасі 11 листопада провела Росія, Україна ініціює термінове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Мінських переговорів Ірина Геращенко.

Перший заступник голови ВР додала, що зараз журналісти часто питають її про мету «виборів», які Кремль провів на окупованому Донбасі

За матеріалами сайту «7 днів»

На Донеччині стартував щорічний відкритий конкурс для дівчат з інвалідністю «Краса без обмежень»

З 12 листопада 2018 року у м. Краматорськ  розпочався щорічний відкритий конкурс для дівчат з інвалідністю «Краса без обмежень». Згідно Положення участь у конкурсі мають право приймати дівчата віком від 18 до 35 років, що мають інвалідність і пересуваються на кріслах колісних.

Участь у щорічному відкритому конкурсі краси для дівчат з інвалідністю «Краса без обмежень» цього року приймуть красуні з Черкаської, Івано–Франківської, Хмельницької, Тернопільської, Дніпропетровської, Миколаївської, Харківської,  Вінницької та Київської областей.

Конкурс проводиться в чотири етапи:

І етап (підготовчий). На цьому етапі Конкурсу учасниці готуються до фінальних виступів (індивідуальні, хореографічні тощо) згідно з Графіком репетицій, який визначається оргкомітетом та доводиться додатково.

ІІ етап. На цьому етапі Конкурсу проводяться змагання (творчі та спортивні). Перелік, форма та відповідно критерії оцінювання таких змагань визначаються щороку оргкомітетом та доводяться додатково до учасниць Конкурсу.

ІІІ етап (пізнавальний). На цьому етапі Конкурсу проводяться тренінги, екскурсії, семінари та майстер-класи. Цей пізнавальний етап Конкурсу передбачає отримання учасницями додаткових знань, навичок, вмінь.

ІV етап (урочистий фінал). На цьому етапі Конкурсу оцінюються виходи, постановки, загальне враження від учасниць, проходить відео - перегляд візитівок, підводяться підсумки Конкурсу, проходить церемонія нагородження та масштабна фотосесія.

Урочистий фінал конкурсу відбудеться 16 листопада 2018 року о 14.00 у м. Краматорськ в «Авангард Холлі».

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації