портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Івано-Франківська та Донецька ОДА будують мости для співпраці»: міжрегіональний проєкт переходить у нову площину

Опубліковано 05 лютого 2021 року, 11:47

Проєкт «Івано-Франківська та Донецька ОДА будують мости для співпраці» переходить у площину створення якісних міжрегіональних проєктів. Про це йшлося на онлайновій зустрічі, яка відбулася  під головуванням міністру розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Вищезазначений проєкт  реалізується  завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що надається через проєкт міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри». 

Міністр зазначив, що зазначена ініціатива є надзвичайно важливою, бо вона направлена на згуртування регіонів,  сприяє поглибленню співпраці між областями. 

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко нагадав, що відповідний меморандум між Донецькою та  Івано-Франківською областями був підписаний ще у грудні 2019 року. З цього моменту вдалося реалізувати низку заходів,  але пандемія COVID-19 не дозволила проводити часті зустрічі.  Наразі ж підписанти меморандуму  переходять до конкретних справ. Цю онлайнову зустріч розглядають як відправну точку.

«У нас є щире бажання співпрацювати за усіма напрямками -  освіти, культури, засобів масової інформації, надзвичайно важливою є економічна співпраця.  Дуже важливо, якщо наші громади будуть зустрічатися і ділитися досвідом», -  сказав Павло Кириленко. 

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Бойчук зазначив, що проєкт -  це добра нагода для поглиблення дружніх, партнерських міжрегіональних відношень.  «Донеччина  та Івано-Франківщина будують і будуть будувати мости для відносин між областями. Ми, наші громади, готові до такої співпраці. Ця ініціатива сприятиме налагодженню зв’язків між бізнесом областей, створенню комфортних умов для залучення інвестицій, активізує регіональний розвиток та позитивно вплине на економічний потенціал сторін-учасників»,  - впевнений він. 

Учасники зустрічі обговорили подальші кроки та підтвердили готовність до спільної роботи.