портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кабмін виділив ще майже 3,5 млн. гривень на придбання житла для ВПО

Опубліковано 17 листопада 2020 року, 14:02

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 16 листопада розподілив субвенції з державного бюджету на суму 3,43  мільйона гривень для придбання житла внутрішньо-переміщеним особам (ВПО). Ще приблизно 1,5 мільйонів гривень до цих коштів виділять місцеві бюджети.

За рахунок коштів цієї субвенції  за умови співфінансування з місцевих бюджетів місцева влада планує придбати 10 квартир для проживання  28 внутрішньо переміщених осіб у місті Покровськ Донецької області,  у місті Конотоп Сумської області, у місті Первомайськ Харківської області.

Придбані квартири місцева влада виділяє внутрішньо переміщеними особам за визначеним Порядком надання житлових приміщень для ВПО, затвердженим постановою уряду №582.

Згідно з Порядком, першочергове право на забезпечення житлом мають сім’ї  ВПО з неповнолітніми дітьми, вагітні жінки, люди, які втратили працездатність, та пенсіонери з числа ВПО.

Це остання субвенція у 2020 році. Всього у поточному році, згідно з бюджетною програмою  «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України», було направлено 20 мільйонів гривень.

Передбачається, що за результатами 2020 році за рахунок коштів субвенції місцевими владами буде придбано 84 об’єкти нерухомого майна, що дає змогу забезпечити житлом 260 ВПО.

У проєкті державного бюджету України на 2021 рік уряд запланував виділи на цю програму більше 125 мільйонів гривень та рекомендує органам місцевого самоврядування чи відповідним військово-цивільним адміністраціям передбачати у відповідних місцевих бюджетах кошти для співфінансування.

За матеріалами Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України