портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Конкурс грантів для навчання в ІТ сфері

Опубліковано 03 листопада 2020 року, 10:29

Французька гуманітарна організація ACTED оголошує конкурс грантів для навчання в IT сфері особам (перевага надається жінкам), які відносяться до найбільш вразливого населення та постійно проживають (в тому числі внутрішньо переміщені особи) на території Донецької та Луганської областей підконтрольній уряду України.

Програму підтримує Global Affairs Canada.

Головна мета програми: посилення економічного розвитку жінок, розширення можливостей для зайнятості та підприємництва, а також, збільшення доступу жінок до інноваційних та більш оплачуваних сфер діяльності.

Хоча програма строго сфокусована на підтримку жінок, гендерне урівноваження прав та можливостей серед найбільш вразливого населення є обов’язковим для програми (наприклад програмою передбачена можливість участі для батька-одинака або чоловіка з інвалідністю). Навчання передбачає короткострокові та інтенсивні курси (від 3 до 12 місяців) IT напрямку  різними методами - офлайн (в аудіторії) та / або онлайн. Постачальниками навчальних послуг є організації (школи/академії/університети), які є партнерами ACTED.

Очікується, що отримувачі гранту докладуть максимум зусиль в працевлаштуванні та протягом року почнуть працювати за обраним напрямком для досягнення мети проекту.

Загальний розмір гранту: до 25 000 грн.

Грант може покривати від 50% до 100% витрат на навчання (стипендія), та інших витрат, асоційованих  з навчанням. Частина гранту, що призначена покривати оплату навчання, перераховується постачальнику навчальних послуг безпосередньо ACTED.

В першу чергу, гранти надаватимуться категоріям населення, які мають соціальні та фінансові критерії вразливості:

- жінки-голови домогосподарств з неповнолітніми дітьми (незалежно від присутності або відсутності чоловіка у сім’ї);

- жінки, що є внутрішньо переміщеними особами;

- особи (жінка або чоловік) з інвалідністю;

- жінки, які доглядають за людьми похилого віку / людьми з інвалідністю/ людьми з тяжкими хронічними захворюваннями;

- батьки (жінка або чоловік) – одинаки;

- безробітні жінки, освіта яких не дозволяє їм знайти роботу в районах, що постраждали від озброєного конфлікту;

- жінки, які втратили роботу/постійний дохід внаслідок конфлікту або факторів, пов'язаних з COVID-19;

- безробітні жінки з інженерною освітою, яка вже не є актуальною у зв’язку з перевагою інших прогресивних галузей або із закриттям підприємств.

У конкурсі можуть прийняти участь особи (перевага надається жінкам) які є повнолітніми (18+) та котрі демонструють можливість (освіта, досвід, навички) та наявність технічного устаткування (комп’ютер/програми та інше) відповідно до обраного напрямку в IT сфері, які є дієздатними та правоздатними відповідно до законодавства України та  постійно проживають (в тому числі внутрішньо переміщені особи) в населених пунктах розташованих на підконтрольній уряду України території Донецької та Луганської областей.

Також, заохочується покриття частини витрат за власний рахунок, що стане підтвердженням наміру розвиватися в обраній сфері діяльності.

Кінцевий термін подачі заявок: до 23:59 (за київським часом) 30 листопада  2020 року. Заявки будуть розглядатися ACTED в порядку надходження.

Заповнену заявку можливо надіслати у вигляді сканованої копії на електрону адресу: [email protected] або поштовим відправленням рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу: вул. Центральна, 26, м. Слов’янськ, 84122, Україна, ACTED.

Для отримання форми заявки та додаткової інформації просимо звернутися за телефонами: +38 099 071 27 69; +38 095 741 34 37; +38 093 211 06 04 або за електронною адресою: [email protected]