портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Коронавірусна хвороба забрала життя двох жителів Донецької області

Опубліковано 17 вересня 2020 року, 08:50

Двоє жителів Донецької області померли від коронавірусної хвороби 16 вересня. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

Новими жертвами стали 65-річна маріуполька та 92-річна мешканка Святогірська.

За середу, 16 вересня, на Донеччині виявили ще 76 нових хворих на COVID-19, серед них семеро дітей та двоє медпрацівників:

– 26 у Маріуполі (зокрема 3 дитини);

– 16 у Бахмуті;

– 7 у Краматорську;

– 5 у Покровську;

– по 4 у Слов’янську і Миколаївці (зокрема 3 дитини);

– по 3 у Мирнограді та Святогірську (зокрема 1 дитина);

– 2 у Дружківці;

– по 1 у Селидовому, Вугледарі, Соледарській ОТГ, Волноваському, Бахмутському і Покровському районах.

Кабінет міністрів  на засіданні 16 вересня ухвалив рішення, згідно з яким у зеленій зоні, до якої належить і Донеччина, школи та дитячі садки можуть бути закриті на карантин, якщо на самоізоляції через контакт із особою, хворою на COVID-19, перебуває понад 50% класів. «Це дуже висока межа, і я сподіваюся, що школи та дитсадки Донецької області її не перетнуть», - написав Павло Кириленко. 

Він закликав мешканців області бути відповідальними,: ретельно мити руки з милом та носити індивідуальні засоби захисту, а особливо ретельно дотримуватися цих правил, коли доводиться перебувати у місцях скупчення людей.

«Дотримуйтесь карантинних обмежень та протиепідемічних рекомендацій МОЗ. Бережіть себе та своїх близьких!», - написав очільник області.