портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

КПВВ на Донеччині відновили роботу

Опубліковано 10 листопада 2020 року, 09:07

Контрольні пункти в’їзду-виїзду «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське» у Донецькій області розпочали роботу о восьмій ранку 10 листопада.  

Пропускні операції  будуть проводитися щоденно з 08.00 до 16.00.

Українські прикордонники готові до здійснення пропуску громадян і транспортних засобів, аби люди могли дістатися до рідних по обидва боки лінії розмежування.  

«Від сьогодні контрольно-пропускні операції в усіх КПВВ на лінії розмежування в районі проведення ООС відновлюються. Станом на зараз КПВВ «Майорське» готове до роботи, але бажаючих перетнути лінію розмежування в бік тимчасово окупованої території станом на 08:30 немає»,  - зазначив помічник начальника Краматорського прикордонного загону Ігор Заруднєв.

До карантину до 8000 осіб перетинало КПВВ «Майорське» в осінній період за зміну. 

Під час здійснення пропускних операцій проводитиметься  температурний скринінг громадян. Обов’язковою умовою також є перебування в захисній масці (респіраторі) та дотримання соціальної дистанції з урахуванням нанесеної розмітки. Під час в’їзду на підконтрольну уряду України територію громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома» або обсервації, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України №641 від 22.07.2020.

Нагадаємо, влітку окупаційні адміністрації тимчасово окупованих окремих районів Донецької області перекрили в'їзд та виїзд через контрольовані ними пропускні пункти, нехтуючи гуманітарними потребами людей. В окремі дні представники незаконних збройних формувань пропускають людей через КПП «Оленівка» на дорожньому коридорі «Донецьк-Маріуполь».