портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Лікарні отримали понад 1,3 млрд грн на підвищення зарплат медикам у вересні та жовтні, - НСЗУ

Опубліковано 12 жовтня 2020 року, 12:36

З 1 вересня підвищено зарплати лікарям – на 70%, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – на 50%, молодшим медичним сестрам – на 25%.

Медичні заклади, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану, паліативну допомогу, медичну реабілітацію та екстрену допомогу, отримують від Національної служби здоров’я України додаткове фінансування для підвищення зарплат медпрацівникам з 1 вересня.

На сьогодні НСЗУ вже перерахувала закладам понад 1,3 млрд грн на виплату підвищених зарплат медикам у вересні та у жовтні. Оплати за додатковими договорами за вересень на суму понад 1,225 млрд грн отримали 1 515 медичних закладів. Також 141 заклад отримав оплати від НСЗУ вже й за жовтень - на загальну суму 101,8 млн грн.

Станом на сьогодні свої пропозиції до НСЗУ подали всі медичні заклади, які мають право на отримання доплат для підвищення зарплат лікарям. З них, 585 закладів вже уклали договір з НСЗУ, ще 2 договори підписано з боку НСЗУ і відправлено на підписання надавачам послуг, договори з 7 закладами перебувають на погодженні та 2 заклади подали пропозиції з помилками і мають їх виправити, після чого з ними буде укладено договір.

Згідно з рішенням Уряду, з 1 вересня зарплати медичним працівникам закладів спеціалізованої та екстреної медичної допомоги підвищено: лікарям – на 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – на 50% від мінімальної заробітної плати та молодшим медичним сестрам – на 25% від мінімальної заробітної плати.

Національна служба здоров’я України