портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканці Миронівського отримають компенсацію за житло, зруйноване через агресію РФ

Опубліковано 19 квітня 2021 року, 16:46

Вперше компенсація за житло, зруйноване внаслідок російської агресії, призначена трьом мешканцям смт Миронівський Бахмутського району. Про це під час засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією РФ, повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

"Сьогодні комісія визначила ще чотирьох осіб, які отримають компенсацію за зруйноване житло. Ними стали мешканець міста Красногорівка та троє мешканців смт Миронівський. Радий, що нарешті цей населений пункт також долучився до подачі заявок на отримання компенсацій, адже тут також велика кількість знищеного житла. Сподіваюсь, що місцева влада докладе максимум зусиль для того, щоб якомога більша кількість постраждалих мешканців отримали компенсації", - наголосив він.

Загальна сума призначених під час сьогоднішнього засідання компенсацій становить 1 млн 200 тис. гривень.

Нагадаємо, що Кабінетом міністрів на засіданні 2 вересня 2020 року було прийнято постанову № 767 «Питання виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації».

Компенсацію за зруйноване житло можуть отримати власники житла, максимальна сума компенсації складає 300,0 тис. грн.