портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Місцева влада має сприяти лікуванню та оздоровленню учасників АТО і ООС», - Олександр Куць

Опубліковано 20 червня 2019 року, 15:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про це під час колегії Донецької облдержадміністрації заявив голова Донецької ОДА Олександр Куць. 

«Якісне та безкоштовне медичне забезпечення учасників АТО та ООС повинно стати пріоритетом для місцевої влади усіх рівнів, тому я закликаю міські та районні адміністрації уважніше ставитись до наших захисників, сприяти їх лікуванню та оздоровленню», - заявив Олександр Куць.

Директор департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Юрій Узун зазначив, що медична допомога для ветеранів забезпечується на всіх рівнях системи охорони здоров’я області: від первинної медико-санітарної допомоги до кваліфікованого спеціалізованого лікування в обласних лікувально-профілактичних закладах. Також Юрій Узун повідомив, що майже у повному обсязі з обласного та місцевих бюджетів проводяться заходи з різнопрофільного протезування ветеранів: учасники бойових дій забезпечуються зубними імплантами, слуховими апаратами, штучними кришталиками та кардіостимуляторами.

«Окремо хотілося б відзначити необхідність проведення соціальної реабілітації, яку потребує кожен військовий, що повертається з зони бойових дій. У нас вже є досвід роботи з особовим складом частин без відриву від служби на базі Святогірського госпіталю ветеранів війни, і вже маємо позитивні результати. Обласною владою вживається комплекс заходів з впровадження цього успішного досвіду в інших лікарських та соціальних закладах Донеччини», - заявив Юрій Узун.

Очільник області доручив департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації розглянути, в межах реальної можливості місцевих бюджетів, питання щодо збільшення видатків на безоплатний та пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування ветеранів війни та учасників бойових дій.