портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міжнародні організації заявили про плани допомоги КП «Компанія «Вода Донбасу»

Опубліковано 28 січня 2020 року, 17:53 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулась зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза, представників профільних департаментів та КП «Компанії «Вода Донбасу» зі спільною делегацією ЮНІСЕФ, Регіональної місії USAID в Україні та Білорусі, Проєкту USAID «Економічне відновлення Східної України», Проєкту USAID  «Проєкт енергетичної безпеки». Під час зустрічі вони обговорили проблеми, пов’язані з водопостачанням споживачів області, можливі шляхи їх розв’язання, а також узгодили технічні завдання на дослідження умов продуктивності КП «Компанія «Вода Донбасу». 

«Нам дуже приємно, що ви розумієте проблеми КП «Вода Донбасу» та області в цілому. Втрати води під час транспортування сягають до 40%. Є аварійні ділянки, які знаходяться на лінії зіткнення чи на тимчасово непідконтрольній території, до якої ми наразі не маємо доступу. Ми бачимо перспективу в енергоефективності компанії, а саме у заміні застарілого обладнання спочатку на насосній станції першого підйому, а у подальшому використання альтернативних джерел енергії задля потреб компанії «Вода Донбасу». Це дозволить зекономити до 20% коштів», - наголосив перший заступник голови Ігор Мороз.

Представники делегації наголосили, що другим етапом після аудиту компанії є пошук фінансування для реалізації наступного проекту енергоефективності КП «Компанія «Вода Донбасу».

«5 лютого буде підписаний контракт, за яким ми проведемо аудит та вивчимо можливості, операційний та фінансовий стан підприємства. Є потреба вивчити ситуацію, щоб покращити якість водопостачання, скоротити витрати на електроенергію. Концепція – це перший крок. Кінцевим результатом буде низка сценаріїв, які ми реалізуємо», - підкреслив спеціаліст Регіональної місії Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні та Білорусі з енергетики Джон Харріс.