портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

МКЧХ приступив до реалізації проєкту з будівництва відділення невідкладної допомоги у Бахмуті

Опубліковано 15 липня 2020 року, 12:06

Міжнародний Комітет Червоного Хреста приступив до реалізації проєкту з будівництва відділення невідкладної допомоги на базі КНП «Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» у місті Бахмут. Будівництво триватиме 15 місяців та завершиться у жовтні-листопаді 2021 року. Про це під час зустрічі з керівництвом Донецької ОДА повідомив голова Суб-Делегації МКЧХ у місті Слов’янськ Ахмад Халлак.

«Пандемія коронавірусу внесла свої корективи у роботу Червоного Хреста, тому деякі програми тимчасово скорочують свою діяльність. Це, в першу чергу, програми з підтримки підприємців, економічної спроможності населених пунктів, наближених до лінії розмежування, та деякі інші економічні програми. Водночас, робота над розвитком та підтримкою медичних закладів буде розширюватись. Створення нового відділення у Бахмуті - лише один з компонентів підтримки сфери охорони здоров’я у Донецькій області», - наголосив Ахмад Халлак.

Спеціаліст з питань охорони здоров’я МКЧХ Мехрадж Уд Дін Лон зазначив, що паралельно з будівництвом об’єктів буде продовжуватись надання лікарням, наближеним до лінії розмежування, медикаментів та медичних витратних матеріалів. За його словами, наразі буде розширюватись практика переходу від кількісної до якісної допомоги – тобто, лікарні отримуватимуть медичне обладнання та спеціалізовані ліки.

Заступник координатора з питань охорони здоров’я Суб-Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м. Слов’янськ Гульєльмо Замб’ясі додав, що для покращення якості медичних послуг у Донецькій області МКЧХ вивчає питання розвитку системи телемедицини та можливості щодо підтримки цього всеукраїнського проєкту з боку організації.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников підкреслив важливу роль роботи МКЧХ у Донецькій області та наголосив на важливості продовження тісної співпраці міжнародних донорів та обласної влади.

«Сподіваюсь, будівництво відділення невідкладної допомоги у Бахмуті стане лише початком тісної співпраці у цьому напрямку. У області реалізується проєкт з відновлення приймальних відділень у 11 опорних лікарнях, частина з яких розміщується вздовж лінії розмежування. Ми пропонуємо нашим партнерам розглянути можливість долучитись до цієї роботи та розвивати прийомні відділення та відділення невідкладної допомоги у населених пунктах, не охоплених державною програмою», - сказав Денис Клюшников.

Представники МКЧХ наголосили, що усі роботи з будівництва відділення невідкладної допомоги у Бахмуті виконуватимуться українською підрядною організацією, а перед початком робіт будуть внесені останні корективи з урахуванням зауважень обласної та місцевої влади. Також перед початком роботи для персоналу лікарні буде організовано серію тренінгів з підвищення кваліфікації у наданні невідкладної допомоги та роботи в умовах пандемії.