портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Добропілля отримала фінансування 5 соціальних проєктів

Опубліковано 29 жовтня 2019 року, 12:21 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

У Добропіллі завершилася міжнародна інноваційна програма для молоді UPSHIFT Україна. Її учасниками стали 39 молодих людей, які були об’єднанні в 10 команд. Протягом трьох днів вони пройшли інтенсивний курс навчання. Молодь працювала над своїми проєктами за допомогою спеціально розробленої програми: вивчали проблему, цільову аудиторію, визначали стейкхолдерів, детально планували хід проєкту, будували прототипи своїх майбутніх проєктів, розробляли бюджет. Кожна команда працювала в супроводі ментора або менторки.

Програма UPSHIFT Україна — це глобальна інноваційна програма ЮНІСЕФ, яка реалізується у понад 20 країнах світу. Проєкт надає можливість учасникам реалізувати власні ініціативи, які мають на меті вирішення соціальних та екологічних проблем. Програма поєднує тренінги із соціальних інновацій, наставництво та стартову фінансову підтримку.

По завершенню триденного навчального модуля команди презентували вже готові до реалізації проєкти членам журі. В результаті п’ять проєктів з десяти отримали підтримку від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Уряду Японії. Серед них:

1. «Manager room»: створення art-кімнати для жителів віддаленого селища

2. «Нове життя старим речам»: реюз та переробка

3. «MusicLab»: розвиток альтернативної музичної культури

4. Створення умов для воркауту в холодний період року

5. «Winners»: покращення знань мешканців міста з медіаграмотності

«Дітям дуже пощастило — це безкоштовна можливість без фінансової відповідальності спробувати себе у підприємництві, — зазначає ментор проєкту „MusicLab“ Дмитро Сусідко. — Більша частина моєї команди грає на музичних інструментах. Вони готові ділитися знаннями на базі свого навчального закладу. Буде придбано обладнання та облаштована спецальна кімната для того, щоб кожний бажаючий мав змогу приєднатися до цієї ініціативи. Особливість нашого проєкту у тому, що замість звичних музичних інструментів, таких як гітара або скрипка, обрані нетипові: наприклад, губна гармошка, укулеле, бонгі. Це дозволить розширити обсяг „музичних“ знань».

Наступні три місяці команди будуть втілювати в життя свої проєкти. І зовсім скоро у Добропіллі з’являться корисні та важливі ініціативи.