портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На часі – боротьба з безробіттям серед молоді

Опубліковано 06 листопада 2019 року, 09:32 , Донецький обласний центр зайнятості

5 листопада у Донецькій облдержадміністрації відбулось засідання обласної комісії з питань забезпечення гарантій зайнятості неповнолітніх, в їх числі дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування. У заході взяли участь представники Донецької обласної служби зайнятості.

«Найбільш актуальним вирішенням проблем сучасного ринку праці країни та суспільства в цілому є здатність забезпечити повну і продуктивну зайнятість молоді. З початку 2019 року статус безробітного у Донецькій службі зайнятості мали близько 12 тис. осіб у віці до 35 років, що складає третину від загальної кількості безробітних. За сприяння служби зайнятості у січні-жовтні 2019 року знайшли роботу понад 9 тис. молодих громадян, половина з яких працевлаштувалась до набуття статусу безробітного», - зазначила директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко.

Впродовж засідання соціальні партнери обговорили організацію оплачуваних громадських робіт суспільно-корисної спрямованості. Це один з дієвих засобів тимчасового працевлаштування старшокласників. Були розглянуті актуальні питання подолання безробіття та забезпечення гарантій зайнятості неповнолітніх, дотримання їх прав у трудових правовідносинах, організації широкої профорієнтаційної роботи серед дітей та їхніх батьків.

За результатами обговорення учасники засідання дійшли згоди, що налагоджена співпраця і розширення кола соціальних партнерів на всіх етапах спільної роботи сприятиме створенню робочих місць для учнівської та студентської молоді під час літніх канікул.