портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донбасі СБУ повідомила про підозру ще трьом учасникам НЗФ, які здійснюють злочини проти України

Опубліковано 07 квітня 2021 року, 09:26 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Слідчі Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, задокументували факти протиправної діяльності ще трьох учасників терористичних «Л/ДНР». Усі вони активно сприяють окупаційній владі та вербують цивільне населення на окупованих територіях Донбасу.

За даними досудового розслідування, мешканець селища Донське вступив до лав незаконних збройних формувань. У складі одного з підрозділів «народної міліції ДНР» брав активну участь у боях проти сил АТО/ООС на Донеччині. Йому заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Також слідчі органів безпеки заочно повідомили про підозру за посягання на територіальну цілісність України і створення незаконних збройних формувань одному з керівників «штабу командування окремого мотострілкового козачого полку ім. Платова». Бойовик брав участь у військових діях на території Луганщини і причетний до захоплення адмінбудівель в Алчевську.   

Задокументовано протиправну діяльність й «оперуповноваженого Алчевського МРВ МДБ ЛНР». Встановлено, що зловмисник причетний до знущань над цивільним населенням, до примушування дачі показань на користь бойовиків і тортур над затриманими. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

Трьох підозрюваних оголошеного у розшук. Тривають слідчі дії для документування інших фактів протиправної діяльності.


Пресслужба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях

https://www.facebook.com/GUSBUDonetskLugansk/posts/2760750984141730