портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили реалізацію проєкту «Впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство»

Опубліковано 26 лютого 2021 року, 13:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Реалізацію проєкту «Впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство» обговорили спеціалісти управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації спільно з представниками благодійного фонду «Посмішка дитини» 25 лютого. 

 Один з дієвих механізмів протидії гендерно зумовленому та домашньому насильству  є робота з кривдниками. Особи, які вчиняють домашнє насильство, не завжди усвідомлюють власну протиправну поведінку та не можуть реально оцінити негативні наслідки для своєї родини. У 2018 році в Україні була запроваджена Типова програма для кривдників, але досі більшість громад не використовують цей механізм в дії.

У межах проєкту забезпечується навчання психологів-фахівців, які зацікавлені у виконанні програм для кривдників та готові до її активного впровадження, та розроблені Методичні рекомендації для реалізації корекційної програми для кривдників.

Під час зустрічі представники благодійного фонду «Посмішка дитини» вручили подяку управлінню сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації за активну співпрацю в реалізації проєкту «Впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство».