портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині першім дев’яти заявникам виплатять компенсацію за зруйноване внаслідок збройної агресії РФ житло

Опубліковано 21 листопада 2020 року, 08:45

 Перші дев’ять заявників в Донецькій області отримають компенсацію за житло, що було зруйноване внаслідок збройної агресії Росії. 

Тринадцятого листопада відбулося перше засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Росії в Донецькій області. У роботі комісії участь взяли, зокрема, заступниця Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук, голова Донецької ОДА Павло Кириленко, його заступник Вадим Філашкін, представники Мінреінтеграції, керівники структурних підрозділів ОДА, а також представники громадськості.

Під час засідання комісія розглянула 10 заяв про виплату грошової компенсації. Вісім житлових об’єктів розташовані на території військово-цивільної адміністрація селища Зайцеве, два – в місті Авдіївка.

За результатом розгляду, прийнято рішення про надання грошової компенсації власникам 9 об’єктів зруйнованого житла, для однієї заявки комісія продовжила строк щодо прийняття рішення.

Відтак, за результатами зазначеного засідання власники 9 житлових будинків (квартир), які зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, отримають компенсацію на загальну суму 2,7 мільйони гривень, що становить 300 тисяч гривень на особу. Після отримання узагальненого списку постраждалих, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України здійснить розподіл бюджетних коштів до регіонального органу соціального захисту населення Донецької області, який протягом п’яти робочих днів з моменту їх надходження на рахунок, перерахує їх постраждалим.

Мінреінтеграції спільно з Донецькою ОДА, органами місцевого самоврядування та ВЦА продовжує роботу з надання грошової компенсації громадянам, чиє житло було зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, та закликає подавати до органів місцевого самоврядування відповідні заявки на виплату компенсації. 

За ініціативи Уряду в держбюджеті на 2020 рік вперше, за часи збройної агресії  РФ проти України, було передбачено 20 мільйонів гривень для виплати грошової компенсації громадянам, чиє житло було зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією РФ. Кабінет Міністрів прийняв відповідну постанову № 767 2 вересня 2020 року.

За матеріалами Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України