портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині планують відкрити чотири наметових табори для відпочинку молоді та дітей

Опубліковано 15 липня 2020 року, 17:46

Чотири наметові табори для відпочинку молоді та дітей планують відкрити у Донецькій області у серпні поточного року.  Про це начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання  Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна повідомила під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби на території області.

 Управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання підтримує роботу наметових таборів за умови виконання їх організаторами всіх карантинних вимог.  «Громадські організації зараз звертаються з такими питаннями. Є така потреба. Тим більше, що дитячі заклади зараз не працюють», - зазначила Лілія Золкіна.

За підтримки обласної влади на Донеччині планують відкрити 4 наметові табори: у Маріуполі - на Азовському узбережжі, у Щурово Лиманської ОТГ, Мар’їнський район – у Курахово (табір буде мати військово-патріотичне спрямування) та у Нікольській ОТГ – біля заповідника «Кам’яні Могили».

Наразі виділені кошти на закупівлю обладнання для двох таборів. 

В цілому, на Донеччині  може відкритися десяток наметових таборів, рахуючи ті, що облаштовують громадські організації. Це дуже мало. Наприклад, Сумська область налічує 100 подібних таборів.  

«Тому наше управління взяло лінію на розбудову молодіжної інфраструктури: молодіжні центри, наметові містечка. На наступний рік ми будемо пропонувати новий проект щодо створення вільних просторів на повітрі для молоді», - сказала Лілія Золкіна.

Такий «вільний простір» включатиме гарно обладнаний майданчик, де б молодь могла збиратися вечорами, співати, дивитися фільми. Особливо актуальним такий проект буде для сільської місцевості.