портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині порушення протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання встановлені при кожній десятій перевірці

Опубліковано 29 квітня 2021 року, 10:08

Порушення протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання встановлені при кожній десятій перевірці,  які проводилися фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області у квітні.  Про це перший заступник керівника ГУ  Держпродспоживслужби у Донецькій області Володимир  Кирилюк повідомив на брифінгу у Краматорську 28 квітня.

«У квітні поточного року Головним управлінням продовжувалися здійснюватися моніторингові заходи, заходи держнаглядові за дотриманням протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках, об’єктах торгівлі, громадського харчування, в закладах освіти, гуртожитках вишів.  Усього за місяць було проведено 3387 перевірок - така кількість безпрецедентна. Порушення протиепідемічних вимог встановлені при 314 перевірках, тобто при кожній десятій перевірці», - сказав Володимир  Кирилюк.

Він зазначив, що за результатами перевірок застосовані наступні заходи впливу: складено 22 протоколи про адміністративне правопорушення на посадових осіб, винесено 304 приписи про усунення порушень протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання. У резонансних випадках проінформовані органи місцевої влади щодо 20 фактів порушень, органи Національної поліції - щодо 7 фактів виявлених порушень для вжиття додаткових заходів впливу.

«За останній місяць першість за порушеннями утримували заклади продовольчої торгівлі, магазини (50% випадків), друге місце розділяють за кількістю порушень непродовольчі магазини і агропродовольчі ринки (по 17% відповідно). На третьому місці - заклади громадського харчування (близько 10% випадків) і трохи більше ніж 5% - це дитячі дошкільні заклади й заклади середньої та вищої освіти», -  повідомив Володимир  Кирилюк.

Всі приписи знаходяться на поточному виконанні.