портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині презентовано новий туристичний маршрут «Таємниці підземного соляного світу»

Опубліковано 30 березня 2021 року, 15:25

Новий туристичний маршрут «Таємниці підземного соляного світу» презентували у Соледарі сьогодні, 30 березня. 

В урочистому відкритті маршруту взяв участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Туристичний маршрут протяжністю майже пів кілометра відкрився у найстаршій соляній шахті Донеччини, яка працює з 1881 року.   Тут відвідувачі побачать музей солевидобутку з цінними експонатами, оригінальні фотозони, зони зі світловими ефектами, прозорі кристали, соляні барельєфи та скульптури, церковний музей.

Окрім культурного туризму, соляні шахти можуть стати також місцем для лікувально-оздоровчого туризму, адже мікроклімат соляних печер позитивно впливає на організм людини.

Павло Кириленко наголосив, що  такі місця варті того, щоб їх відвідували і місцеві мешканці, і українці з інших регіонів, і навіть іноземці.   

«При правильному підході соляні шахти можуть стати одним із символів Донеччини, а соляний туризм – важливою статтею доходу і підприємства, і області»,  - зазначив він.

Нагадаємо, що у Донецькій області визначено п’ять «туристичних магнітів», серед яких заповідник «Кам’яні могили», Білокузьминівські крейдяні скелі, Святогірська Лавра, соляні шахти Соледара і завод шампанських вин «Artwinery».