портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині презентували «Книгу пам’яті захисників України» та проєкт «Місто героїв»

Опубліковано 16 жовтня 2020 року, 16:22

Презентація «Книги пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Донецька область» та проєкту «Місто героїв» відбулася у Краматорську 16 жовтня.

Участь у заході взяли родини загиблих захисників України,  голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Тетяна Тюріна, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Донецькій області Ганна Адам, представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

У книзі зібрана інформація про 137 захисників, які віддали своє життя за Україну. Книга вийшла накладом у 500 примірників, вона видана коштом обласного бюджету. Павло Кириленко подарував примірники книги запрошеним родинам загиблих захисників.

«Над цим проєктом команда облдержадміністрації працювала понад 4 місяці. Книга вийшла на основі матеріалів МВС, Міністерства оборони, СБУ, Міністерства у справах ветеранів. Маю сподівання, що «Книга пам’яті» буде доповнена, уточнена і перевидана, але в ній не з’явиться жодного нового імені», - наголосив очільник області.

Проєкт «Місто героїв» підтримали литовська художниця Беата Куркуль,  яка вже 8 років живе в Україні, українські мисткині  Олена Іванова з Києва та Катерина Прозорова й Оксана Гнатишин з Маріуполя.  Наразі є 8 готових робіт, загалом очікується, що у рамках проєкту будуть створені 130 портретів. Роботи митців візьмуть участь у виставках, а на їх основі будуть виготовлені плакати та постери. Вони розміщатимуться у тих містах, де жили загиблі захисники України.