портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині презентували проєкт «Поліцейський офіцер громади» та вручили 6 службових автомобілів першим поліцейським ОТГ

Опубліковано 01 грудня 2020 року, 13:51

Презентація проєкту  «Поліцейський офіцер громади» відбулася у Краматорську сьогодні, 1 грудня.

У презентації проєкту взяв участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Він передав керівникам ОТГ сертифікати учасників програми.

Своєю чергою т.в.о. заступника начальника ГУНП Микола Кащук вручив поліцейським громад візитівки та ключі від авто. У рамках проєкту службові автомобілі отримали Новотроїцька селищна рада, Черкаська, Олександрівська, Лиманська, Званівська та Соледарська об’єднані територіальні громади.

Вадим Філашкін оглянув транспортні засоби і оснащення, яке будуть використовувати у службовій діяльності поліцейські офіцери громади.  «Донецька область – одна з лідируючих областей, яка долучилася до проєкту «Поліцейський офіцер громади». Ми разом з органами місцевого самоврядування піклуємося про безпеку громадян. Облдержадміністрація буде й надалі підтримувати громади, поліцейських і долучатися до інших корисних проєктів», - наголосив Вадим Філашкін.

Нагадаємо, проєкт  «Поліцейський офіцер громади» скеровує Регіональний програмний офіс ICITAP в Україні та Посольство США в Україні. Він позиціонується як наступний крок у реформі Національної поліції і головна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки служитиме на території цієї громади, але й  житиме там. За два роки до проєкту «Поліцейський офіцер громади» долучилося 18 регіонів нашої держави і 364 поліцейських офіцерів громад надають якісні поліцейські послуги населенню. Ще 90 поліцейських наразі проходять необхідну підготовку в ХНУВС.

Наразі головне завдання поліцейського офіцера громади - орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді. Він доступний для населення, знає мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми.