портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області прийняли на обсервацію 29 людей, які знаходилися у районі КПВВ "Новотроїцьке"

Опубліковано 29 червня 2020 року, 12:20

Двадцять дев'ять громадян України, які не змогли перетнути лінію розмежування або не змогли встановити мобільний додаток "Дій вдома", щоб дотриматися необхідних умов самоізоляції,  прийняли на обсервацію у визначеному медичному закладі у Донецькій області.  Про це голова Донецької облдержадміністрації,  керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

У медичному закладі забезпечено триразове харчування, комфортні умови проживання і медичний нагляд. 

Наразі два українських КПВВ не припиняють своєї роботи: "Мар'їнка" працює з 11:00 до 14:00, "Новотроїцьке" - з 7:00 до 18:00 (і за потреби українські прикордонники готові пропускати громадян до 20:00).

Але окупаційні адміністрації тимчасово окупованих окремих районів Донецької області повністю перекрили в'їзд та виїзд через контрольовані ними пропускні пункти, нехтуючи гуманітарними потребами людей.

Прикордонники пояснюють нашим громадянам, які хочуть проїхати у бік окупованих територій, усі ризики, пов'язані з умовами та заборонами, які висувають окупанти. І попереджають про необхідність 14-денної самоізоляції із застосуванням мобільного додатку "Дій вдома" або добровільної обсервації у разі повернення на контрольовану українським урядом територію.