портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проходять перевірки закладів освіти щодо дотримання карантинних заходів

Опубліковано 16 вересня 2020 року, 17:42 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Перевірки закладів освіти щодо створення в них безпечних умов для учасників освітнього процесу з урахуванням епідемічної ситуації проводяться у Донецькій області.

Питання проведення перевірки закладів освіти щодо створення безпечних умов для вихованців, учнів, студентів педагогічних та інших працівників з урахуванням епідемічної ситуації в регіонах, які відбуваються за дорученням Прем’єр-міністра України,  стало темою  селекторної наради під головуванням тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти Сергія Шкарлета.

У Донецькій області організовано робочу групу з перевірки закладів освіти. До її складу увійшли представники департаментів освіти і науки, охорони здоров’я облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області, Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», Головного управління Національної поліції у Донецькій області, управління Державної служби якості освіти у Донецькій області.

З 15 по 17 вересня проводяться перевірки 13 закладів освіти (у мм. Бахмуті, Добропіллі, Дружківці, Краматорську, Костянтинівці, Маріуполі, Селидовому, Слов’янську, Іллінівській, Лиманській, Миколаївській ОТГ) – це 1% від загальної кількості закладів Донецької області. Усього в Україні буде перевірено 372 заклади. За результатами перевірок будуть проаналізовані недоліки в організації роботи закладів, надані рекомендації, прийняті управлінські рішення, визначено, що потрібно ще доопрацювати.

На сьогодні в області переведено на самоізоляцію 5 шкіл повністю (по 1 - у мм. Мирнограді, Покровську, Покровському районі, 2 – у Великоновосілківському районі). Усього організовано здобуття освіти за дистанційною формою навчання для 122 класів (2948 учнів, 180 працівників).