портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині провели традиційну акцію "Народжені у вишиванках"

Опубліковано 20 травня 2021 року, 12:39

Традиційну акцію "Народжені у вишиванках" вже вп'яте провели у Донецькій облдержадміністрації до Дня вишиванки.

Метою акції є популяризація символу українського народу – вишиванки, виховання поваги до нього з раннього дитинства, відновлення традиції дарування немовлятам вишиванок як оберегів. Цього року понад 200 вишиванок, створених місцевими майстринями, було передано для малечі з усіх міст області.

"Хоча це свято ще не внесено до переліку державних свят, нами воно відчувається як надзвичайно тепле та рідне. Через  карантинні обмеження, на жаль, ми не можемо його відсвяткувати масштабно, втім сьогодні різнобарвні вишиванки ми можемо побачити як в офісах, так і у школах, державних установах, підприємствах тощо. Це свідчить, що свято є традиційним, українським, рідним", - наголосив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької ОДА Тетяна Тюріна наголосила, що сьогодні для області подвійний ювілей - 15 років проводиться Всеукраїнська акція та вже п'ять років поспіль на Донеччині проходить акція "Народжені у вишиванках".

"Ми дуже вдячні майстриням, які вже п'ять років дарують нам і нашим дітям красу і радість. Саме тому Донецька ОДА підготувала сьогодні для вас подарунки та фотопортрети майстринь. Проєкт зі створеннями портретів започатковуємо сьогодні, і сподіваємось, що незабаром усі майстрині області отримають свої портрети", - зазначила вона.

Керівник громадської організації "Український розмовний клуб "Файно" Оксана Муравльова висловила подяку Донецькій ОДА за постійну підтримку.