портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині рятувальникам передали спеціальну пожежно-рятувальну техніку, спорядження та обладнання

Опубліковано 26 січня 2021 року, 11:57

Головне управління ДСНС України у Донецькій області  отримало спеціальну пожежно-рятувальну техніку, спорядження та обладнання від ДСНС України,  Донецької облдержадміністрації та  Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) сьогодні, 26 січня.

Участь у передачі техніки взяли голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник  обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, заступник  голови ДСНС України Микола Ільченко, начальник  Головного управління ДСНС у Донецькій області Олексій Мігрін,  представники Дитячого Фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). 

«Сьогодні ми вручаємо спеціальну техніку, захисний одяг пожежно-рятувальним загонам Донеччини. Ваш функціонал розповсюджується не тільки на територію Донецької області. Надсучасна техніка допоможе виконувати обов’язки та боротися з надзвичайними ситуаціями. Бойовий одяг допоможе зберегти здоров’я та життя. З впевненістю скажу, що на цьому ми не зупиняємося і будемо підтримувати рятувальників й надалі», - наголосив Павло Кириленко.

Заступник голови ДСНС України Микола Ільченко зазначив, що вручена техніка відсьогодні стане на бойове чергування пожежно-рятувальних загонів Донецької області.

Рятувальники  21 державного пожежно-рятувального загону (далі - ДПРЗ) (м. Лиман);  25 ДПРЗ (смт Мангуш); 6 ДПРЗ (м. Слов’янськ ) отримали пожежні автоцистерни,  призначені  для доставки до місця пожежі бойового розрахунку. Кожен автомобіль оснащений ємністю для води 8 т  та  бамперним лафетним стволом, що дозволяє виконувати гасіння пожежі під час руху автомобіля. 

Спеціальні аварійно-рятувальні машини легкого типу (на базі шасі Ford Ranger) передано 3 ДПРЗ (м. Маріуполь) та 16 ДПРЗ (м. Костянтинівка).   Ця техніка призначена для оперативної доставки рятувальників, спеціального обладнання до місця виникнення надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, заходів щодо пошуку постраждалих і надання їм першої домедичної допомоги, ліквідації локальних вогнищ, ведення радіаційної і хімічної розвідки, зв’язку та оповіщення в ході ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, катастроф і стихійного лиха.

8 ДПРЗ (м. Бахмут) отримав спеціальну аварійно-рятувальну машину середнього типу (на базі шасі MAN).   Автомобіль оснащений усім необхідним для виконання аварійно-рятувальних робіт: гідравлічним, електричним та пневматичним аварійно-рятувальним обладнанням, первинними засобами пожежогасіння, шанцевим інструментом, засобами навігації та оповіщення, освітлювальною установкою, аварійно-сигнальними ліхтарями, ношами для перенесення постраждалих, засобами стабілізації аварійних об’єктів. Також машина оснащена електролебідкою, сигнально-гучномовною установкою, навігатором з відеореєстратором і камерою заднього огляду, радіостанціями та іншим обладнанням.

Крім цього рятувальникам передали 100 спеціальних захисних костюмів (одяг пожежника захисний) та  73 комплекти спеціального одягу (костюми спеціальні захисні (одяг пожежника захисний), каски пожежні, взуття пожежника захисне, рукавички захисні для пожежника). 

Від Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)  в рамках програми «Поліпшення рівного доступу до чистої питної води в уражених конфліктом районах та поліпшення практик підтримання гігієни у громадах, школах та медичних установах» рятувальники отримали автоцистерну для перевезення питної води на базі шасі МАЗ-5340 10 т. Ця допомога стала можливою завдяки підтримці уряду Німеччини через GIZ.  Автоцистерна призначена для перевезення і тимчасового зберігання питної води. Використовується для забезпечення питною водою населення у випадку аварії та перебоїв водопостачання в населених пунктах та сільській місцевості на дорогах загального користування. 

Також голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко та заступник голови ДСНС України Микола Ільченко нагородили рятувальників почесними грамотами та відзнаками.