портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині створили центр координації дій волонтерів, які допомагають протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19

Опубліковано 27 березня 2020 року, 17:04 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання  Донецької ОДА створило обласний координаційний центр волонтерів на базі Донецького обласного дитячо-молодіжного центру. 

Центр створено з метою забезпечення ефективної координації дій волонтерів та ініціативних волонтерських груп, діяльність яких спрямована на  запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Про це повідомила начальниця  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна, під час щоденного брифінгу щодо ситуації з коронавірусом на Донеччині. 

“Основне завдання центру – координація діяльності волонтерських груп.  На Донеччині велика кількість волонтерів та громадських організацій готові долучитись до протидії поширенню коронавірусу на Донеччині, багато людей вже розпочали допомагати людям похилого віку, людям з інвалідністю. Підприємці долучилися до процесу виготовлення індивідуальних засобів захисту. Але, є певні питання, які волонтери не можуть вирішити самостійно – саме для цього створено такий центр, до якого можна буде звернутись  і разом вирішити такі питання”, - розповіла Лілія Золкіна. 

Вона також повідомила, що в кожному місті та районі Донеччини вже визначені представники, які будуть відповідати за координацію дій між волонтерами та населенням. Волонтери центру забезпечені засобами індивідуального захисту у необхідній кількості. 

“Центр також буде приймати звернення від людей, які мешкають у віддалених районах області, куди не можуть доїхати волонтери. Будемо вирішувати такі проблеми, перенаправляти звернення, передавати його нашим координаторам у містах та районах”, - наголосила начальниця  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання. 

Центр буде приймати всі пропозиції та заявки  з 08:00 до 20:00 години за телефоном 099 710 32 73, а також на електронну адресу: [email protected]

Окрім цього, Лілія Золкіна подякувала тим людям та волонтерам, які самостійно, на благодійній основі, з 19 березня розпочали надавати допомогу мешканцям Донеччини. 

“Так, наприклад, у Покровському районі хлопець почав купувати для людей похилого віку необхідні ліки та доставляти їх їм самотужки. І таких прикладів наразі на Донеччині багато. Я дуже вдячна всім, хто проводить таку діяльність на благодійній основі, не дивлячись на зайнятість на роботі та різні обставини”, - підкреслила вона. 

За словами Лілії Золкіної, на базі Донецького обласного дитячо-молодіжного центру, працює психолог, який приймає дзвінки від молоді та дітей. Так, за 4 дні було отримано 21 повідомлення. 

“Психолог приймає повідомлення від дітей, молоді, а також від батьків. У деяких зверненнях, спостерігається тривога, але психолог знаходиться на постійному зв’язку з такими особами”, - заявила вона.

Звернутись до психолога Донецького обласного дитячо-молодіжного центру можна за телефоном 095 429 20 53.