портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині тренувались гасити пожежу в лісовому масиві

Опубліковано 13 квітня 2021 року, 11:50

Тактико-спеціальні навчання підрозділів єдиної державної системи запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного характеру пройшли поблизу смт Райгородок сьогодні, 13 квітня.

 Участь у навчаннях взяли підрозділи ДСНС, поліції, представники лісових господарств, органів місцевого самоврядування та обласної влади. Метою навчань стало відпрацювання практичних навичок з ліквідації лісових пожеж та їх наслідків.

На початку навчань з вітальним словом до учасників звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

"У нашій пам'яті ще живі спогади про трагічні події липня-вересня 2020 року на території Луганської області, коли лісові пожежі забрали життя 16 людей та знищили понад 350 житлових будинків. Сьогодні ми відпрацьовуємо дії з виявлення та усунення пожеж на ранніх етапах. Сподіваюсь що спільними зусиллями ми зможемо підготуватись до усіх викликів, які виникають у випадку надзвичайних ситуацій", - зазначив він.

Начальник Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін наголосив, що ці навчання проходять в обстановці, максимально наближеній до реальної, для того, щоб усі залучені підрозділи могли відпрацювати свої дії та навчитись координувати їх.

В ході навчань відпрацювали сценарій низової лісової пожежі площею до 51 гектару. Так, був розгорнутий штаб, розгорнуті сили та засоби, залучені представники фермерських господарств і, як підсумок, умовна пожежа була ліквідована.