портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулася міжнародна акція «Нащадки вільних» імені князя К. І. Острозького

Опубліковано 03 вересня 2019 року, 16:17 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

З 24 по 31 серпня 2019 року команди з України, Литовської Республіки та Республіки Польща взяли участь у міжнародній акції, спрямованій на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, «Нащадки вільних» імені князя К. І. Острозького.

Під час відкриття з вітальним словом виступив начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович.

«З часу, як у 2015 році НПВ стало одним зі стратегічних завдань Уряду України, ми вже вчетверте проводимо цей унікальний міжнародний проект відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту «Нащадки Вільних ім. Князя Костянтина Острозького». У цьому році на нього приїхали команди молоді з України, Литви і Республіки Польща, щоб обмінятися досвідом патріотичного виховання у своїх країнах, історією боротьби за незалежність своїх народів на початку ХХ-го століття, і згадати як сотні років тому наш спільний Герой Князь Костянтин Іванович Острозький на чолі україно-польсько-литовського війська розбив Московське військо над Оршею, коли воно вчергове намагалося поневолити вільні європейські народи. Сьогодні наші друзі з Литви і Польщі стоять в перших лавах відстоювання територіальної цілісності України на міжнародному рівні. Саме тому наше завдання зберегти і розвинути дружні зв'язки, а особливо між патріотичними середовищами наших суспільств», – зауважив Микола Ляхович.

Для учасників акції були облаштовані різні локації, на яких команди мали змогу познайомитись з основними правилами безпечного поводження зі зброєю, вивчили основи роботи в форматі «людина-інформаційна система», здобули навички туризму, освоїли основні психологічні прийоми поведінки в критичних ситуаціях. Інспектори відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Одеській області провели з командами бесіду на тему «Запобігання насильству над дітьми та булінгу», яка сприяла розвитку усвідомлення необхідності дотримання правил безпечної поведінки, важливості конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування.

Також учасники обмінялися досвідом щодо збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності, сучасних виховних систем у сфері національно-патріотичного виховання та узагальнили найкращий досвід у цій сфері.

Закриття заходу відвідала начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна. Вона висловила подяку всім присутнім за участь і небайдужість до майбутнього нашої країни.

Захід проведено Міністерством молоді та спорту України у сфері національно-патріотичного виховання у співпраці з управлінням сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації та у партнерстві з ГО «Український Легіон» та ГО «Юнацький корпус».