портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулася нарада щодо розбудови Центрів безпеки громадян

Опубліковано 16 січня 2019 року, 14:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

16 січня у м. Краматорськ під головуванням керівника Донецької ОДА Олександра Куця відбулася робоча нарада з питань перспектив реалізації Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2019 рік в частині створення умов для захисту населення від  надзвичайних ситуацій на території об’єднаних територіальних громад, а саме розбудови Центрів безпеки громадян Також під час обговорили можливі ризики під час реалізації заходів.

У обговоренні взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівництво Головного управління ДСНС України у Донецькій області, міські голови, голови райдержадміністрацій, рад об’єднаних територіальних громад, керівники структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління, а також представники підрядних підприємств, організацій та установ. 

В ході засіданні підвели підсумки реалізації Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2018 рік в частині створення умов для захисту населення від  надзвичайних ситуацій на території об’єднаних територіальних громад, а саме будівництво Центрів безпеки. 

Наразі тривають роботи з будівництва Центрів  на території майбутніх Білозерської, Новодонецької, Святогірської ОТГ. Також, триває будівництво в Андріївці, Хлібодарівці та Соледарі. На Донеччині на сьогоднішній день вже існують і працюють 7 Центрів безпеки, які знаходяться на території Черкаської, Лиманської, Шаховської, Іллінівської, Миколаївської і Сіверської об’єднаних територіальних громад, а також у смт Талаківка. У таких центрах працюють рятувальники і поліцейські, а компактне розміщення дозволяє забезпечити безпеку кожного громадянина навіть у віддалених селах.

ГУ ДСНС України у Донецькій області