портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відкрито військово-патріотичний спортивний табір для дітей та молоді

Опубліковано 14 червня 2019 року, 16:11 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

11 червня у рамках проекту "Гідна країна для гідних людей" відбулося відкриття військово-патріотичного спортивного табору для дітей та молоді. Табір розташовується на туристичній базі відпочинку «Хвиля» на березі Курахівського водосховища. На придбання обладнання для табору були виділені кошти: з обласного бюджету – 245,0 тис. грн. та з районного бюджету – 320,3 тис. грн.

Із відкриттям військово-патріотичного табору дітей привітали голова Мар’їнської райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз та голова правління Мар`їнської районної громадської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Михайло Гладкий.

Голова району оглянув територію табору, де на кожній локації діти продемонстрували свої навички зі стрільби з лука та  метання ножів. Основною метою табору є національно-патріотичне, духовне, спортивне та культурне виховання дітей. Протягом зміни діти будуть вчитися та проявляти свої найкращі вміння та навички зі спортивно-туристичного напрямку, тактично-розвідувальної підготовки, вивчати елементи військової справи. На сьогоднішній день це єдиний  військово-патріотичний наметовий майданчик у Донецькій області.

Наразі на територію наметового майданчика заїхала перша зміна, це 43 дитини не лише з Мар'їнського району, а й з Вугледара, Селидового, Гірника, Краматорська, Одеси, Лисичанська, Великоновосілківського району. Діти із великим задоволенням навчаються елементам військової справи і тактично-розвідувальної підготовки. Багато хто з них завітав до табору вже не перший раз.

Відкриття табору відбулося за ініціативи керівників військово-патріотичних клубів «Білий барс» (с. Дачне) Михайла Гладкого та «Чорний вовк» (м. Курахове) Олега Георгієва, Мар`їнської районної громадської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)  за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та Мар’їнської райдержадміністрації.