портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відзвітували про виконання Програми економічного та соціального розвитку на 2019 рік

Опубліковано 26 грудня 2019 року, 12:41 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації відзвітували про виконання Програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2019 рік та презентували Програму розвитку на 2020 рік.

Заступник директора департаменту економіки-начальник управління розвитку реального сектору економіки Дар’я Снопенко розповіла присутнім про головні напрямки розвитку області протягом поточного року та перспективи розвитку на 2020-21 роки.

«Головними пріоритетами роботи Донецької ОДА протягом 2019 року в рамках реалізації Програми були економічне зростання, підтримка спроможності громад та територій, людський розвиток та безпека. На реалізацію програми було спрямовано майже 9 млрд гривень. Майже 40 відсотків від загального обсягу освоєних коштів надійшли від підприємств та міжнародних організацій. В цілому в рамках Програми було реалізовано понад 500 проєктів та заходів», - заявила вона.

Зокрема, найбільша кількість проєктів була реалізована у сферах охорони навколишнього середовища та енергоефективності, розвитку житлово-комунального господарства, дорожньо-транспортного комплексу, охорони здоров’я, освіти та підтримки дітей та молоді. 

«Сталим пріоритетом реалізації Програми є розвиток інфраструктури. Так, протягом року обласна влада забезпечила реалізацію 247 інфраструктурних проєктів. Головними джерелами фінансування залишаються обласний бюджет, Державний фонд регіонального розвитку, так звані «переміщені» кошти, а також обласний екологічний фонд», - зазначила Дар’я Снопенко.

За її словами, протягом 2020 року пріоритетом залишиться розвиток людського капіталу. Для цього планується підвищити зайнятість населення, продовжити програму з надання житла та транспорту для дитячих будинків сімейного типу, а також житла для кращих спортсменів області та дітей-сиріт, розвивати мережу центрів надання адміністративних послуг, продовжити реалізацію проєктів з ремонту та будівництва автошляхів тощо. Окремо передбачена низка заходів з підвищення якості життя у Донецькій області. Для цього плануються заходи з подолання наслідків конфлікту, попередження екологічних загроз та підвищення якості місцевого самоврядування.