портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам’ять екіпажу військового гелікоптера Мі-8, збитого російськими найманцями поблизу Слов’янська у 2014 році

Опубліковано 29 травня 2021 року, 14:00

Пам’ять 12 загиблих українських героїв, що перебували на борту Мі-8, збитого російськими найманцями 29 травня 2014 року, вшанували сьогодні у Донецькій області. 

Меморіальний мітинг відбувся на горі Молочар – на місці падіння гелікоптера. У ньому взяли участь родини загиблих, голова  Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, т.в.о. Командувача об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак, командування поліції, Нацгвардії.

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.  

Екіпаж та військові, які перебували на борту гвинтокрила Мі-8, стали одними з перших жертв російсько-української війни, однак вони встигли зробити свій внесок у звільнення північної частини Донеччини та відновлення миру. 

День 29 травня у всьому світі відзначається як День миротворця. І серед тих, хто загинув сім років тому на горі Молочар поруч із генерал-майором Сергієм Кульчицьким, був учасник миротворчої місії ООН у Косові Петро Безпалько.  

"Маємо чітко усвідомлювати, що завдяки таким воїнам, які віддали своє життя, ми маємо можливість жити мирним життям, розвивати свою область, будувати плани на майбутнє. Тож мусимо бути гідними їхньої пам’яті і їхнього вчинку.  Слава нашим героям. Слава Україні!", - зазначив Павло Кириленко.

Т.в.о. Командувача об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак нагадав, що на початку збройної агресії Росії у 2014 році на полігоні у Нових Петрівцях добровольці під керівництвом Сергія Кульчицького пройшли бойову підготовку і одразу у повному складі прибули на Схід України для виконання завдань.

“Особовий склад з честю виконав свої завдання. На жаль, сім років тому ми втратили наших героїв, у тому числі й генерала Кульчицького.  Ми повинні пам’ятати, що перемога буде за нами -  для цього ми носимо погони та виконуємо завдання. Я вклоняюсь всім, від солдата до генерала, які вкладають у нашу перемогу свої зусилля. Вічна пам’ять нашим героям!”, -  сказав Віктор Ганущак.