портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців та нагородили волонтерів

Опубліковано 05 грудня 2019 року, 16:03 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Напередодні дня Збройних сил України та з нагоди Міжнародного дня волонтера біля меморіалу на горі Карачун пройшли урочисті заходи з вшанування загиблих під час АТО/ООС. Участь у заходах взяли заступник Командувача ООС Олег Кудренко, начальник Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби генерал-майор Олександр Лебідь, волонтери, військовослужбовці, ветерани Збройних сил України, представники органів місцевого самоврядування та Донецької облдержадміністрації.

Помічник Командувача Об’єднаних сил зі стратегічних комунікацій полковник Дмитро Бородавко від імені Командувача ООС привітав волонтерів та військових зі святами.

«Дозвольте віддати шану та повагу волонтерам, які у буремні дні 2014-2015 років разом з військовими, громадськими активістами, згуртувались, щоб дати рішучу відсіч супротивнику. Хочу подякувати усім волонтерам, які долучились до створення та підтримки меморіального комплексу тут, на Карачуні. Ця висота стала одним з символів боротьби за український Донбас. Сьогодні ми також вшановуємо пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність України», - наголосив Дмитро Бородавко.

Під час свого виступу він також вручив нагороди від командування ООС волонтерам, активістам та військовослужбовцям, які зробили значний внесок у підтримку та розбудову армії.

Заступник директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Ольга Ігнатенко від імені очільника області Павла Кириленка привітала військових та волонтерів зі святами.

«Збройні сили України є надійною опорою для громадян. Ви тільки самовіддано захищаєте людей, але й надаєте величезну підтримку усім мешканцям районів, наближених до лінії розмежування. Ми дякуємо вам за визволення Слов’янська, Краматорська, Маріуполя, десятків інших міст та сотень сіл. Хочеться також привітати волонтерів.

 Волонтери в першу чергу підтримують військовослужбовців. Вони першими  руку армії. Вітаю зі святом та дякую за можливість працювати на мирній незалежній українській землі», - зазначила вона.

Під час урочистостей присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих протягом п’яти років війни, панахиду провів військовий капелан ігумен отець Діонісій. Також учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку, присвяченому загиблим під час звільнення Слов’янська та Краматорська.