портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років

Опубліковано 24 листопада 2018 року, 19:01 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у м. Лиман відбулись меморіальні заходи з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору. Тут біля пам'ятного знаку зібралися представники обласної та міської влади, громадських організацій, учні і студенти, мешканці міста. В руках у присутніх квіти, прапорці і свічки- так українці вшановують загиблих співвітчизників, знищених сталінським режимом 85 років тому. 

«Переконаний, що Голодомор був цілком свідомою політикою Радянських лідерів щодо українського народу, актом примусу і залякування, який призвів до мільйонних жертв безвинних людей», - зазначив присутній на мітингу голова Донецької облдержадміністації Олександр Куць. Керівник ОДА закликав схилити голови в пам'ять про загиблих, побажавши всім живим спокійного та мирного життя. «Кількість жертв Голодоморів 1932-33 років і досі остаточно невідома, нехай жоден українець не пізнає більше цього горя і страти», - наголосив очільник області.
Вихованці Лиманського будинку культури виконали для присутніх зворушливу мініатюру, що символізувала заморених голодом 33-го дітей. Перевдягнені у маленьких янголів, діти випустили в небо чорні кульки - символ тих страшних подій голоду і катування. А запрошений отець Михаїл - клірік храму Святого Юрія Переможця Української православної церкви Київського патріархату провів по загиблих панахіду. Після хвилини мовчання, присутні поклали до пам'ятного знаку квіти і запалені лампадки.