портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вже понад трьох тисяч осіб отримали 1 дозу вакцини проти COVID-19

Опубліковано 10 березня 2021 року, 15:12

Понад трьох тисяч осіб отримали 1 дозу вакцини проти COVID-19 у Донецькій області станом на 10 березня. Про це  заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«На сьогодні в області було провакциновано близько 3100 осіб.  Зараз вакцинуються медичні працівники. Орієнтовно друге щеплення в Донецькій області розпочнеться після 24 березня», - сказав він. 

Олександр Педенко також повідомив, що на Донеччині з початку кампанії з вакцинації була зафіксована лише одна несприятлива подія після щеплення.   «Медичний працівник звернулася до лікарні, де вона й працює.  У неї піднялася температура й була тимчасова втрата свідомості через гіпотонічний криз.  Вся решта несприятливих подій, які фіксуються (10-12%), – це скарги на підвищення температури тіла до фібрільних  або субфібрільних цифр та біль в місці ін'єкції. Відповідно до медичної інструкції  на  препарат,  це триває протягом однієї-трьох діб, і так воно насправді і є. Після третьої доби температура тіла нормалізується і біль в місці ін'єкції зникає»,  -  зазначив він.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року.

Донецька область отримала антиковідну вакцину вночі 25 лютого.  Для цивільних мешканців Донеччини прибули 14 000 доз.  

Вакцинація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Нагадаємо, що в Україні дозволили щеплювати громадських діячів проти COVID-19 з метою популяризації вакцинації у випадках, коли існують залишки доз вакцин. 

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Інші новини за темою