портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині за участі міністра Кабінету міністрів обговорили проблемні питання діяльності новостворених військо-цивільних адміністрацій

Опубліковано 28 травня 2021 року, 16:14

Проблемні питання діяльності новостворених військо-цивільних адміністрацій обговорили учасники наради, яка відбулась у прифронтовому селищі Сартана за участі міністра Кабінету міністрів України Олега Немчінова сьогодні, 28 травня. 

В онлайновому режимі участь у нараді взяв голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Зокрема йшлося про неможливість приватизації жилих приміщень громадянами, які мешкають на території територіальних громад, в яких утворені ВЦА;  неможливість у зв’язку з неврегульованістю на законодавчому рівні списання майна, що перебуває у комунальній власності; проблеми з вирішенням нагальних потреб громад, пов’язаних з їх життєдіяльністю, через небезпеку обстрілів. 

«Незважаючи на те, що у нас є домовленість щодо режиму припинення вогню,  але на жаль ворог цих домовленостей не дотримується… Вогонь ведеться й по населеним пунктам. У цьому місяці у нас були обстріляні Мар’їнка, Красногорівка, Піски, були пошкоджені будинки. Ми готові діяти, надавати допомогу місцевому населенню», -  зазначив заступник Командувача ОС генерал-майор Едуард Москальов. 

 Задля вирішення деяких проблем ВЦА учасниками наради було запропоновано внести зміни у чинне законодавство.