портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині загальна сума штрафів за порушення правил карантину сягає понад 3 млн гривень

Опубліковано 06 квітня 2021 року, 15:46

Загальна сума штрафів, які були накладені за порушення правил карантину у Донецькій області,  на сьогодні сягає понад 3 млн гривень. Про це інспектор з комунікації Краматорського районного управління поліції Донецької області  Марк Ткаченко повідомив на брифінгу у Краматорську. 

Він зазначив, що щодоби по регіону заступає близько  тисячі співробітників поліції, одним із завдань яких є превентивна робота з населенням щодо протидії COVID-19. Також задіюються військовослужбовці ЗСУ, представники МОЗ та Держспоживслужби. 

«З початку карантинних заходів, а це з 16 березня 2020 року, до єдиного обліку територіальних  підрозділів поліції регіону зареєстровано понад 10,5 тисяч подій та інформацій, пов’язаних з порушенням  карантинних та обмежувальних заходів.  За ст. 325 Кримінального кодексу («Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням») відкрито 6 кримінальних проваджень -  це Маріуполь, Бахмут, Волноваха,  Слов’янськ, Покровськ та Торецьк», - сказав  Марк Ткаченко. 

Найбільше притягується громадян та  суб'єктів господарювання за статтею 44-3 "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«За весь період втілення карантинних заходів поліцією регіону було складено  12670 протоколів на громадян, які перебували в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту.   Тільки минулої доби було складено 77 таких протоколів. Загальна сума, на яку складено штрафи за період карантину,  на сьогодні складає понад 3 млн гривень»,  - повідомив представник поліції.